Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Έτοιμη για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023

εθνική-ελλάδος-μπάσκετ-έτοιμη-για-τα-π-1522855

Προετοιμασία για τους δύο αγώνες της Β’ Προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ξεκίνησε η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, καθώς θα υποδεχθεί τη Λετονία στο Ηράκλειο (11/11, 19:00) κι έπειτα θα ταξιδέψει στην πόλη Μονς όπου θα μονομαχήσει με το Βέλγιο(14/11, 21:30).

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η πρώτη προπόνηση έγινε σήμερα στο ΟΑΚΑ και συμμετείχαν οι Δημήτρης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Δημήτρης Μωραΐτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Τζορτζ Πάπας, Όμηρος Νετζήπογλου και οι Γιώργος Τανούλης και Στέλιος Πουλιανίτης που θα ενισχύσουν την προσπάθεια τις πρώτες μέρες.

Τέλος αναφέρεται ότι ο μόνος που δεν ενσωματώθηκε ήταν ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος δεν είναι απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Οι προπονήσεις γίνονται υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου και των συνεργατών του Σάββα Καμπερίδη, Στέφανου Τριαντάφυλλου και Μάριου Μπατή.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδα περιλαμβάνει προπονήσεις στο ΟΑΚΑ μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης (9/11), οπότε και θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο. Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα αναχωρήσει για το Βέλγιο την επομένη (13/11), από όπου και θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η τελευταία διοργάνωση στην οποία απολαύσαμε την Εθνική Ελλάδος ήταν το Eurobasket 2022, όμως δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στην προημιτελική φάση με 107-96 και να αποχαιρετήσει το τουρνουά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook