Εθνική Ελλάδας: Το προφίλ των αντιπάλων στο δρόμο προς το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

εθνική-ελλάδας-το-προφίλ-των-αντιπάλω-1146516

Δύσκολη η κλήρωση για την Εθνική Ελλάδας, που την έστειλε στον 2ο όμιλο κόντρα στην πανίσχυρη Ισπανία. Η Σουηδία δεν είναι όμως απαγορευτικός αντίπαλος, αν και θα πρέπει σίγουρα η χώρα μας να προσέχει τη Γεωργία και κυρίως το ιδιαίτερα ταλαντούχο Κόσοβο.

Τα…Ταυράκια που παίζουν μπαλάρα

Η τελευταία παράστασή της, εκείνο το ασύλληπτο 6-0, η βαρύτερη επίσημη ήττα της Γερμανίας, έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας για την Εθνική Ισπανίας. Οι γνωστοί Ταύροι έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στα… Ταυράκια, που υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε, δημιουργούν τα θεμέλια για τη νέα ομάδα που οραματίζοντε ως διάδοχη κατάσταση στην Ιβηρική. Ο Σέρχιο Ράμος μπορεί να καταπατά κάθε ρεκόρ συμμετοχών και να οδεύει για κορυφαίος όλων των εποχών, αλλά πλέον οι Φούριας Ρόχας έχουν “απεμπλακεί” από τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, οι οποίες έχουν ελάχιστους εκπροσώπους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τους Μπουσκέτς, Καρβαχάλ, Σέρζι Ρομπέρτο να είναι οι συνήθεις που καλεί ο εκλέκτορας.

Με τον ηλικιακό μέσο όρο να έχει πέσει κατακόρυφα, ο Λουίς Ενρίκε έχει να επιλέξει από μία τεράστια και πλήρη δεξαμενή ταλέντου. Στην εστία ο 23χρονος Ουνάι Σιμόν έχει το προβάδισμα. Η άμυνα έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Στο κέντρο το αφεντικό είναι ο Κόκε, πλαισιωμένος κυρίως από τους Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, ενώ η γραμμή κρούσης βασίζεται στην τρομερή ταχύτητα και τους συνδυασμούς των Ντάνι Ολμο, Φεράν Τόρες, Μίκελ Ογιαρθάμπαλ. Ενδεικτικό της ανανέωσης είναι ότι από τους εν ενεργεία διεθνείς, πρώτος σκόρερ είναι ο Σέρχιο Ράμος (23 γκολ) και ακολουθεί με 18 ο Αλβαρο Μοράτα.

Η επιστροφή του Μπεργκ και του Ζλάταν (;)

Μετά από μια απογοητευτική πορεία στον όμιλο του Nations League, που ολοκληρώθηκε με την 4η θέση και την κάθοδο στη League 2, η «Blagult» συνεχίζει με τον Γιάνε Άντερσον στο τιμόνι για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε δεύτερο σερί Μουντιάλ. Ο Μάρκους Μπεργκ, το βασικό «9άρι» των Σκανδιναβών θα επιστρέψει σε γνώριμα εδάφη, τρία χρόνια από την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό και λίγους μήνες αφότου αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ με τη φανέλα της Κράσνονταρ.

Στο πλευρό του, πλέον, φιγουράρει ο εκκολαπτόμενος σταρ της ομάδας, ο υπέρ-ταλαντούχος επιθετικός της Γιουβέντους, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι . Το πιο σημαντικό νέο, όμως, είναι ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα 39 του, σκέφτεται να επανέλθει στην ενεργό δράση με το εθνόσημο έπειτα από 4 χρόνια, γεγονός που έχει σπείρει ενθουσιασμό και ευχάριστη αγωνία στους φίλους της χώρας. Για 5ο χρόνο οδεύει στο τιμόνι της εθνικής ο 58χρονος τεχνικός, ο οποίος την έχει οδηγήσει ήδη στο Euro του ερχόμενου καλοκαιριού, όπου θα βρίσκεται και πάλι στον όμιλο με την Ισπανία. Έδρα που θα επισκεπτεί η Εθνική μας η «Nationalarenan» στη Στοκχόλμη, χωρητικότητας 50.653 φιλάθλων.

Η Γεωργία πάντα τερματίζει στις δύο τελευταίες θέσεις

Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90, η Γεωργία ήταν μέλος της ΕΣΣΔ. Οπότε, ξεκίνησε να εμφανίζεται ως ανεξάρτητη στην προκριματική φάση για το Μουντιάλ του 1994. Ωστόσο, μέχρι τώρα μετράει οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες και μάλιστα έχει το αρνητικό να έχει τερματίσει στην καλύτερη των περιπτώσεων μόλις μία φορά 3η (2002). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ήταν προτελευταία ή τελευταία. Με πάρα πολύ μικρό ηλικιακό μέσο όρο, ο κόουτς, Σότα Αρβελάτζε, εκ των κορυφαίων στην ιστορία της χώρας με θητεία σε Αγιαξ, Ρέιντζερς, Λεβάντε, προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες.

Στον όμιλο της στην Legaue C του Nations League, που είναι και το πιο πρόσφατο αγωνιστικό παράδειγμα που μας έδωσε, δεν τα πήγε καλά. Κόντρα σε Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία και Εσθονία πήρε μόλις μία νίκη, τρεις ισοπαλίες (6-6 τα γκολ) και τερμάτισε 3η. Πιο έμπειρος διεθνής είναι ο 33χρονος Γκουράμ Κασία των Σαν Χοσέ Ερθκουέικς (82 ματς) και πιο γνωστοί οι αμυντικοί, Νταβίντ Κοτσολάβα (Σαχτάρ), Οτάρ Κακαμπάτζε (Τενερίφη). Ο Τορνίκε Οριασβίλι με 12 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ και αγωνίζεται στην κυπριακή Ανόρθωση, όπως και οι Μουρτάζ Ντουασβίλι (μέσος), Γκιόργκι Κβιλιτάια (επιθετικός).

Το Κόσοβο που εντυπωσιάζει ξανά στον δρόμο μας

Ξανά στον δρόμο της Εθνικής το Κόσοβο, το οποίο με το… καλημέρα στις υποχρεώσεις του φρόντισε να δείξει τις άγριες διαθέσεις του. Εντυπωσίασε στο προηγούμενο Nations League, κατακτώντας την πρώτη θέση σε όμιλο με Αζερμπαϊτζάν, Ν. Φερόε και Μάλτα, ενώ συνέχισε με πολύ καλές εμφανίσεις στα προκριματικά του Euro. Oι Κοσοβάροι βρέθηκαν μια ανάσα από το Euro όμως στον ημιτελικό του με τη Βόρεια Μακεδονία λύγισε από τις απουσίες και ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας. «Βρισκόμασταν μπροστά στο όνειρο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαι αισιόδοξος γι αυτή την ομάδα πως θα πάει μπροστά» τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπερνάρντ Σαλάντ.

Ωστόσο, από το Νοέμβριο του 2019, βρίσκεται σε πτωτική πορεία και στα έντεκα τελευταία παιχνίδια (φιλικά κι επίσημα μετρά μόλις μια νίκη, αυτή με τη Μολδαβία. Ο κορονοϊός και οι τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο για την υπέρβαση, με τον Σαλάντ όμως να αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της ομάδας. Κορυφαίος της παίκτης, ο Ράσιτσα (μέσος, Βέρντερ Βρέμης), εξαιρετικός ο Ραχμάνι (στόπερ, Νάπολι), κάνει τη διαφορά στην επίθεση ο Μουρίκι (Λάτσιο.) Βασικός κίπερ ο Ουικάνι της Τορίνο, ξεχωρίζουν οι Μπερίσα (εξτρέμ, Αχμάτ Γκρόζνι), Ζένελι (μέσος, Ρεμς), Ζέγκροβα (Βασιλεία). Την Ελλάδα την αντιμέτωπισε δυο φορές ηττήθηκε 2-1 στην έδρα του, ενώ απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ. Eδρα των Κοσοβάρων το Φαντίλ Βόκρι (13.500) στην Πρίστινα.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook