Εθισμένοι στον διαδικτυακό τζόγο οι Κρητικοί στο lockdown

εθισμένοι-στον-διαδικτυακό-τζόγο-οι-κ-1143578

Ο πρόεδρος του Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων «ΌΑΣΙΣ» Δαμιανός Δουίτσης, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, για τα αυξητικά ποσοστά σε εθισμούς στην περίοδο του lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Δουίτση, όσο πιο δύσκολα περνάμε τώρα, τόσο πιο δυνατοί θα βγούμε έξω. «Έχω άλλους τέσσερις ανθρώπους, που είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε καθαροί και ελεύθεροι και αυτή η καραντίνα θα μας μάθει ότι όλα τα αντέχει ο άνθρωπος. Να εκτιμήσουμε την ανθρώπινη επαφή και τα απλά πράγματα που τα θεωρήσαμε αυτονόητα. Τώρα τα δυσάρεστα τα ακούμε καθημερινά. Εμείς είμαστε εδώ ότι και αν συμβεί, δεν θα κολλήσουμε».

Όπως ανέφερε ο κ. Δουίτσης, είναι λογικό και επόμενο να αυξάνονται οι εθισμοί, διότι οι άνθρωποι το «ρίχνουν» στο φαγητό, στο ποτό, στον διαδικτυακό τζόγο, στα ναρκωτικά ή ακόμη και στο διαδίκτυο. «Όσο αυξάνεται η ανάγκη του ανθρώπου να ξεφύγει, τόσο εμείς θα λέμε ότι είμαστε εδώ για να επικοινωνήσουμε και να μην γίνει ο αλκοολικός πιο αλκοολικός. Να βρει μια ευκαιρία να το κόψει, διότι διαφορετικά θα καταστραφεί ολοσχερώς. Είναι ευκαιρία!».

Το διαδίκτυο και ο διαδικτυακός τζόγος, είναι από τους πιο συνηθισμένους εθισμούς, σύμφωνα με τον κ. Δουίτση. «Νομίζετε, όμως ότι το αλκοόλ δεν θα κερδίσει; Όλα αυτά πραγματικά ισχύουν, αλλά δεν θα μετρήσω ανθρώπους, γιατί εγώ μετράω ζωές. Ένας να ακούσει αυτό που έχουμε να πούμε, θα σωθεί. Είμαστε διατεθειμένοι να περάσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αγώνας».

Το άτομο, που συνήθως είναι εθισμένο, το κρύβει και το αρνείται με αποτέλεσμα η οικογένεια του να κάνει το επόμενο βήμα. «Ας περάσει το μήνυμα και στην Κρήτη. Είμαστε εδώ τηλεφωνικά και διαδικτυακά να περάσουμε ένα μήνυμα. Ότι μπορεί αλλιώς να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, να το δουν ότι θα βγουν από εδώ καινούριοι ακόμη και αυτοί που ήδη κάνουν χρήση. Το lockdown είναι ευκαιρία ή αφορμή. Διαλέγεις και παίρνεις».

creta24.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook