Εθελόντριες έραψαν μάσκες και τις δώρισαν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

εθελόντριες-έραψαν-μάσκες-και-τις-δώρ-1028771

Τις άγιες αυτές ημέρες η 7 η ΥΠΕ Κρήτης γίνεται αποδέκτης μιας σπουδαίας προσφοράς καρδιάς, η οποία αφορά στη χορηγία χειροποίητων μασκών.

Οι μάσκες προέρχονται από συνανθρώπους μας, που με αυτό τον τρόπο νιώθουν να έρχονται κοντά στους εργαζόμενους στις δημόσιες υγειονομικές δομές της Κρήτης. Ράβονται με υφάσματα που παρέχουν πολίτες, φορείς ή επιχειρηματίες, σε εθελοντές ιδιώτες, πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων και εργαστήρια ραπτικής ή αγοράζονται από τους ίδιους τους ίδιους.

Στόχος της εθελοντικής αυτής δραστηριότητας αποτελεί η παραγωγή και η διανομή άνω των

5.000 μασκών σε όλα τα νοσοκομεία και μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού.

Στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη παραδόθηκαν χειροποίητες μάσκες, που έραψαν εθελόντριες, από τις κ.κ. Νιονάκη Ελευθερία, Λυρώνη Μαρία (μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 28ου-57ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, το οποίο ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές και χορηγούς), Τσικνάκη Μαρία και Κοντογιάννη Κατερίνα (γνωστή επιχειρηματία), Πλιάκα Άννα και μέλη της ομάδας «Η Κρήτη Ράβει Μάσκες για την Πρώτη Γραμμή», την οποία συντονίζουν οι κ.κ. Χαρούλα Πάσσαρη και Mirella Nicolae (εκπαιδεύτρια της ομάδας ραπτικής του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων) και Αργυρώ Πατακιούτη-Τριγώνη με τις 29 εθελόντριες συνεργάτιδες της.

Στη σημαντική αυτή προσπάθεια ραφής μασκών συνέβαλαν επίσης η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου και ο Πρόεδρος της Νίκος Χριστοδούλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας για τον οποίο, όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος του κα Δέσποινα Κατεχάκη, μάσκες έραψαν γυναίκες του εργαστηρίου ραπτικής, οι κ.κ. Μαρίνα Καλογριδάκη, Άννα Κατεχάκη, Αριστέα και Δέσποινα Καρατάσου, Μαρία Φασουλάκη και Ελένη Αρνοπούλου, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών του Δήμου Μαλεβιζίου «ΜΑΛΒΑΖΙΑ», με 36 γυναίκες εθελόντριες.

Όλοι οι προαναφερόμενοι συμπολίτες μας μετέφεραν στην Διοικήτρια της 7 ης Υ.ΠΕ Κρήτης, τη χαρά της δημιουργικότητας και της προσφοράς που βιώνουν οι εθελοντές, οι οποίοι ασχολούνται με το ράψιμο των μασκών, αλλά και όλων όσων συμβάλλουν ως χορηγοί των υλικών κατασκευής τους, αυτή τη δύσκολη και για τη χώρα μας περίοδο.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη από την μεριά της ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στο έργο αυτό, κατασκευαστές και χορηγούς, ατομικά ή συλλογικά, θέτοντας στο επίκεντρο την προστασία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Παράλληλα η κα Μπορμπουδάκη τόνισε την αξία της συνεργασίας και της κοινωνικής ευθύνης ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης, όπως την περίοδο αυτή, κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες μετατρέπουν τον περιορισμό κατ οίκον σε δημιουργικότητα, προσφέροντας στον συνάνθρωπο και ειδικότερα στον επαγγελματία υγείας. Επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι ομάδες πολιτών, τα Σωματεία και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, παρέχοντας κίνητρο κοινωνικής δραστηριοποίησης και συμμετοχής, δεσμευόμενη ότι μετά το πέρας της κρίσης η 7η ΥΠΕ Κρήτης θα αναφερθεί ονομαστικά, ευχαριστώντας ξεχωριστά κάθε πολίτη, Σύλλογο, επιχειρηματία ή φορέα, που εθελοντικά προσέφερε, ηθικά ή υλικά, στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κρήτης και στους ανθρώπους που το στελεχώνουν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook