ΕΣΥ, ΕΓΩ και… εμείς

εσυ-εγω-και-εμείς-1130553

Η είδηση από την κοινή συνέντευξη του πρωθυπουργού με τον… Σωτήρη δεν ήταν η ανακοίνωση του νέου lock down. Είδηση θα ήταν αν ο πρωθυπουργός είχε γρήγορα αντανακλαστικά και το είχε αποφασίσει νωρίτερα, όσο ακόμη ήταν καιρός. Για να μην πω ότι είδηση θα ήταν αν ο πρωθυπουργός, φερόμενος συνετά και σκεπτόμενος προβλεπτικά, είχε αποφύγει να προκαλέσει το καλοκαίρι, με το άνοιγμα των συνόρων χωρίς ελέγχους, την υγειονομική υποτροπή…

Η είδηση δεν ήταν καν η αποκάλυψη του πρωθυπουργού ότι γνωρίζει πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που είναι… εξαρτημένοι από το μισθό τους. Είδηση θα ήταν αν παραδεχόταν ότι γνωρίζει κάτι οικογένειες που εδώ και δεκαετίες είναι εξαρτημένες από τον… δικό μας μισθό!

Είδηση δεν ήταν ακόμη ούτε η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί να… γεννήσει λεωφορεία. Η κυβέρνησή του, άλλωστε, μόνο για… τερατογενέσεις είναι γνωστή, όπως αυτή που έφερε τον πτωχευτικό νόμο. Ένα τέρας που αναμένεται να φτωχοποιήσει εκατομμύρια ελλήνων πολιτών, σε εποχή εκτεταμένης πανδημίας και βαθιάς ύφεσης.

Τα λεωφορεία άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους εμάς που είμαστε… εξαρτημένοι από τους δικούς μας μισθούς και έχουμε με τα ΜΜΜ μια βιωματική σχέση, ότι ασφαλώς και δεν γεννιούνται. Αποκτώνται με διαγωνισμούς. Σαν εκείνον που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για την προμήθεια 700 λεωφορείων και τον σταμάτησε η ΝΔ αμέσως μόλις ήρθε στην κυβέρνηση. Η οποία, προφανώς, πίστευε ακόμη τότε ότι με την προπαγάνδα μπορούσε να μας πείσει ότι μέχρι και λεωφορεία θα γεννούσε…

Είδηση όμως δεν ήταν ούτε το θαύμα της… εν Κανά πανδημίας που παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το οποίο μόλις 190 διασωληνωμένοι ασθενείς κατάφεραν να πιέσουν ένα Σύστημα Υγείας που, όπως θριαμβευτικά ισχυρίζονται, εξοπλίστηκε με 1.200 (!) Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Φαίνεται πως από τότε που η κυβέρνηση αντί να θωρακίσει το ΕΣΥ, βρήκε πιο βολικό να ιδιωτικοποιήσει τις ευθύνες για τη μετάδοση του ιού και να τις μεταφέρει στους ίδιους τους πολίτες, χάθηκε η μπάλα με τις ΜΕΘ.

Άλλωστε νωπή είναι η δήλωση Πέτσα στις 25 Σεπτεμβρίου 2020:

«Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια»

Κι ύστερα, αυτή η κυβέρνηση πάντα είχε μια περίεργη σχέση με τα μαθηματικά. Με κορυφαίο παράδειγμα εκείνον τον νεότερο συνάδελφο του… Σωτήρη στην επιτροπή των επιστημόνων που διόρισε η κυβέρνηση, ο οποίος απέδειξε ότι ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες προστατεύει από τη μετάδοση του ιού στους μαθητές.

Ο ίδιος επιστήμονας απέδειξε στην πράξη ότι το να είσαι μέλος της επιτροπής ειδικών που διόρισε η κυβέρνηση και συγχρόνως να εργάζεσαι σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που η κυβέρνηση για την οποία εργάζεσαι στέλνει τους ασθενείς, δεν συνιστά σκάνδαλο, ούτε αιτία σύγκρουσης συμφερόντων…

Είδηση ακόμη όμως δεν ήταν ούτε η διαπίστωση ότι όταν η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση, μειώνει τα τεστ. Εδώ εξαφάνισαν τη διαφθορά, δια της κατάργησης της θέσης του εισαγγελέα διαφθοράς και δεν άνοιξε μύτη…

Τέλος, ασφαλώς και είδηση δεν ήταν τα πολλά ΕΓΩ και ο πρώτος ενικός που χρησιμοποιούσε ο πρωθυπουργός όταν περιέγραφε τα νέα μέτρα της κυβέρνησής του. Είναι γνωστό ότι όταν προέρχεσαι από οικογένεια που δεν είναι εξαρτημένη από τον δικό της μισθό, σου επιτρέπεται να είσαι και λίγο αλαζόνας.

Η πραγματική είδηση τελικά στις προχτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον… Σωτήρη, ήταν εκείνη που κρύβονταν πίσω από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σέβεται τους επιστήμονες και ακούει τη γνώμη των ειδικών.

Απόδειξη άλλωστε ότι αποδέχθηκε πλήρως τις επιστημονικές εισηγήσεις, είναι ότι ανακοίνωσε το lock down από την Πέμπτη, με ημέρα έναρξης όμως το Σάββατο.

Όσοι διερωτώνται γιατί, πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους τις κακές σκέψεις. Όπως για παράδειγμα ότι με τους συνωστισμούς που προκάλεσε αυτή η απόφαση στην αγορά, στους δρόμους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκάλεσε ακριβώς αυτό που υποτίθεται ότι με το lock down προσπάθησε να καταπολεμήσει: τη μεγάλη μετάδοση του ιού.

Δεν είναι όμως έτσι. Αν η κυβέρνηση που δεν έχει να κρύψει τίποτε δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των επιστημόνων, τότε θα διαπιστωθεί ότι ήταν οι ίδιοι οι ειδικοί που πρότειναν στην κυβέρνηση το σατανικό αυτό σχέδιο, να αφήσει 1-2 μέρες ελεύθερες δηλαδή μεταξύ ανακοίνωσης και εφαρμογής lock down.

Το σχέδιο απλό, όσο και εξαιρετικά αποτελεσματικό: Θα βγουν, σου λέει, οι… ανεύθυνοι στις αγορές να ψωνίσουν σαν τρελοί πριν κλειστούν στα σπίτια τους.

Έτσι και την οικονομία θα τονώσουν, οπότε θα μειωθεί η οργή απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και συνωστιζόμενοι στην αγορά, θα κολλήσουν τον ιό, περνώντας όμως την ασθένεια κατά τη διάρκεια της καραντίνας με ασφάλεια στα σπίτια τους, χωρίς να τη μεταδώσουν σε κανέναν τρίτο, εκτός από τις οικογένειές τους.

Έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Η κυβέρνηση γιατί θα βρει άλλη μια ευκαιρία να ρίξει την ευθύνη για τη διασπορά στους… ανεύθυνους πολίτες. Και η αγορά γιατί θα κάνει τρελούς τζίρους το διήμερο, πριν κλείσουν τα μαγαζιά, ξεπουλώντας όλο το εμπόρευμα.

Τέλος και η επιστήμη θα μείνει ικανοποιημένη, γιατί με τη μέθοδο αυτή θα πλησιάσουμε πιο γρήγορα στην επίτευξη του στόχου της περίφημης ανοσίας της αγέλης.

Όσο για την… αγέλη, για όλους ΕΜΑΣ δηλαδή, ποιος νοιάζεται για ανθρώπους που στη ζωή τους δεν κατάφεραν τίποτε καλύτερο από το να συνωστίζονται σε λεωφορεία και να είναι… εξαρτημένοι από τους δικούς τους μισθούς;

Γράφει ο Γιάννης Α. Μυλόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook