Εστίαση: Παράταση ή άρση των μέτρων για ωράριο και μουσική – Οι αποφάσεις

εστίαση-παράταση-ή-άρση-των-μέτρων-για-1364995

Έχοντας ως κεντρικό θέμα την παράταση ή όχι των μέτρων που ισχύουν έως την Κυριακή 30 Ιανουαρίου συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Η εισήγηση των ειδικών θα βασιστεί σε τρεις παράγοντες. Αρχικά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, στον ρυθμό που πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, αλλά και στην κακοκαιρία Ελπίδα που «χτύπησε» τη μισή χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων, τα οποία είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
  • Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται σε έξι.
  • Απαγορεύεται η μουσική.
  • Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
  • Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
  • Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων.
  • Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.

Σήμερα, οι ειδικοί θα κάτσουν στο τραπέζι ξανά για να μελετήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τον αριθμό των ημερήσιων θανάτων, των νέων κρουσμάτων, των νοσηλειών και της κατάστασης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά και της πορείας των εμβολιασμών και της κακοκαιρίας.

Το πιθανότερο είναι πως από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα έρθει μία μερική άρση των μέτρων. Η χαλάρωση θα αφορά πιθανότατα πρώτα στην επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, όμως το ωράριο μέχρι τις 00:00 μάλλον θα παραταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα έχουν καλύτερη εικόνα για τους δείκτες της πανδημίας τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα. Σε ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, αυτά θα αφορούν το ενδεχόμενο επαναφοράς από τη Δευτέρα 31/1 της μουσικής στην εστίαση και το ωράριο λειτουργίας τους.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook