«Έσπρωχνε» λαθραίο καπνό ναργιλέ στην Κρήτη

έσπρωχνε-λαθραίο-καπνό-ναργιλέ-στη-1128494

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την 29.10.2020 συντονισμένη επιχείρηση, στο Ηράκλειο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής/ Β΄ Υποδιεύθυνση, Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης. Επίσης είχε συνδράμει το 4ο Τμήμα Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου Κρήτης ΕΛ.Υ.Τ Αττικής της Α.Α.Δ.Ε..

Κατά τη διάρκεια αυτής, συνελήφθη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε

δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Φορολογίας.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχει και χρησιμοποιεί η ημεδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 104 συσκευασίες με καπνικά προϊόντα ναργιλέ, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, συνολικού βάρους 6 κιλών και 400 γραμμαρίων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν είκοσι τρεις (23) ένσημες ταινίες ειδικού

φόρου κατανάλωσης.

Ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook