Εσπερινός της Αγάπης στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς | Photos

εσπερινός-της-αγάπης-στην-ι-πατριαρχι-1215958

Στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή μόνο πατέρων εκ της Αδελφότητας της Μονής, λόγω των ισχυουσών μέτρων της περιόδου.

Αμέσως μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου, το οποίο αναγνώσθηκε και διάφορες γλώσσες, αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου και εψάλη η φήμη Του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, στο τέλος του Εσπερινού, διένειμε εις τους προσκυνητές το καθιερωμένο πασχαλινό τσουρέκι και αυγό, ευχόμενος το « Χριστός Ανέστη», παραμένοντες στις θέσεις τους και κινούμενος εκείνος εις την ευρύχωρο και καλαίσθητο προαύλιο χώρο της Μονής, όπου και τελέστηκε η όμορφη αυτή Ακολουθία.

Στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε: «Ενωμένοι στην πίστη και την ελπίδα, παιδιά της Σταυρωμένης και Αναστημένης Αγάπης όλοι εμείς, κλίνουμε το γόνυ.

Ειρηνική η πίστη μας, φωτεινή η πορεία μας, ανθισμένες οι καρδιές μας, παρά τις δυσκολίες και τις οδύνες της ζωής, τον πόνο, την αβεβαιότητα, την θλίψη και τις πάσης φύσεως κρίσεις των καιρών μας, πορευόμαστε με δύναμη ψυχής. Φωτίζονται και λούζονται οι καρδιές μας από το Ανέσπερο Φως, διαλύονται τα σκοτάδια, βιώνουμε την μόνη αλήθεια της ζωής: «Ζει Κύριος ο Θεός»!, κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, αναφερόμενος και ευχαριστώντας για την προσφορά της ιατρικής επιστήμης και των ιατρών την περίοδο αυτή, επ΄ ευκαιρία συμμετοχής εκλεκτών εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας του Νομού Χανίων, καθώς εις εκ των Αδελφών της Μονής, ο Παν. Αρχ. π. Χρύσανθος, βρίσκεται στο 2ο έτος της ειδικότητας του εις το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Επιπροσθέτως ευχαρίστησε την Αδελφότητα της Μονής δια την θυσιαστική τους διακονία. Την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ.Αμφιλόχιος τέλεσε εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook