Έσπασε… ρεκόρ «κάψας» ο καύσωνας σε Ολλανδία και Γαλλία

έσπασε-ρεκόρ-κάψας-ο-καύσωνας-σε-ολ-898095

Νέος ρεκόρ ζέστης σημειώθηκαν την Πέμπτη σε Ολλανδία και Γαλλία, με τον καύσωνα που πλήττει την Γηραιά ήπειρο να είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα στην Ολλανδία, η θερμοκρασία έφθασε σήμερα 25 Ιουλίου τους 41,7 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην χώρα, όπου ο υδράργυρος δεν έχει ξεπεράσει ποτέ του 40°C.

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Ολλανδίας ανακοίνωσε στο Twitter ότι η θερμοκρασία των 41,7°C. μετρήθηκε στο Ντέελεν της ανατολικής Ολλανδίας στις 14.15 τοπική ώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ, που χρονολογείτο από το 1944, με 38,6°C , καταρρίφθηκε χθες 24 Ιουλίου.

Το Παρίσι κατέρριψε επίσης σήμερα το ιστορικό 70ετές ρεκόρ ζέστης, με θερμοκρασία 41°C που μετρήθηκε στις 13.42 τοπική ώρα, σύμφωνα με το Météo-France, που προβλέπει ότι το θερμόμετρο θα ανέβει περισσότερο τις απογευματινές ώρες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας προβλέπει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή του Παρισιού για σήμερα.

Από την έναρξη των μετρήσεων το 1873, στο Παρίσι ο υδράργυρος δεν είχε υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου παρά μονάχα μία φορά, την 28η Ιουλίου του 1947 με 40,4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Γερμανία, η θερμοκρασία ανέβηκε σήμερα για πρώτη φορά άνω των 41 βαθμών Κελσίου και αναμένεται περαιτέρω άνοδος αργότερα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία DWD.

Το νέο προσωρινό ρεκόρ, 41,5 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκε στο Λίνγκεν, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Θερμοκρασία 40,6 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε σήμερα στο Βέλγιο σε έναν από τους σταθμούς του βασιλικού ινστιτούτου μετεωρολογίας (IRM), κάτι που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για τη χώρα. Μέχρι στιγμής η υψηλότερη θερμοκρασία στο Βέλγιο ήταν 39,9 βαθμοί Κελσίου και είχε καταγραφεί χθες Τετάρτη στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στη στρατιωτική βάση Κλάινε- Μπρόγκελ στα βορειοανατολικά.

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook