Κρήτη | «Έσπασαν» τα ισόβια για την 29χρονη που σκότωσε το γείτονά της

κρήτη-έσπασαν-τα-ισόβια-για-την-29χρο-714695

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε η 29χρονη για την δολοφονία του γείτονα της το 2017, υπόθεση που εκδικαζόταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στο Ηράκλειο.

Στην 29χρονη που πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και άλλα τέσσερα χρόνια για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, επιβλήθηκαν συνολικά 17χρόνια κάθειρξης, 15 έτη για την ανθρωποκτονία μειωμένου καταλογισμού και 2 έτη για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της, τονίζοντας ότι θα πρέπει να της αναγνωριστεί ότι όταν τέλεσε την ανθρωποκτονία βρισκόταν υπό καθεστώς μειωμένου καταλογισμού, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός ταυτίζεται με το πόρισμα της ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνης. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχαν προκύψει δεδομένα που συνηγορούν υπέρ του μειωμένου καταλογισμού.

Η 29χρονη εμφανίστηκε με κλάματα και λυγμούς κατά την απολογία της ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Σημείωσε πως δεν ήταν καλά την ώρα που έγινε το τραγικό γεγονός. Είπε μάλιστα πως υπήρχε αμοιβαία αγάπη για το θύμα και την οικογένεια του και ότι την είχαν βοηθήσει επισημαίνοντας πως δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κακό.

Κατά την απολογία της ανέφερε επίσης πως δεν θυμάται τίποτα από το τραγικό συμβάν. Σημείωσε ότι ξύπνησε στα κρατητήρια και υπέθεσε ότι την είχα συλλάβει για άλλη υπόθεση και τότε έμαθε ότι είχε σκοτώσει τον άτυχο γείτονα της.

Η 29χρονη είπε ότι θέλει βοήθεια με σωστή ψυχιατρική παρακολούθηση, καθώς όλη μέρα στο ψυχιατρείο της χορηγούνται χάπια τα οποία της προκαλούν προβλήματα στομαχικής φύσεως, σημειώνοντας πως είναι συνεχώς βυθισμένη, απόρροια των φαρμάκων.

Η κατηγορούμενη, αναφέρθηκε και στα δύσκολα παιδικά χρόνια και την βεβαρημένη κατάσταση που είχε ως παιδί. Όπως είπε στην ηλικία των 12 υπέστη βιασμό, ενώ εκδιδόταν και από έναν μαστροπό γεγονότα που την ώθησαν στην χρήση ουσιών από νεαρή ηλικία.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook