Εσπαντρίγιες: Πώς να τις φορέσετε αυτή τη σεζόν

εσπαντρίγιες-πώς-να-τις-φορέσετε-αυτή-1701614

Το ότι οι εσπαντρίγιες είναι ιδανικές για την άνοιξη και το καλοκαίρι δεν είναι κάτι νέο. Τα φτιαγμένα από σχοινί παπούτσια είναι τα πιο δημοφιλή στυλ του ζεστού καιρού από τον 13ο αιώνα. Δημιουργήθηκαν στη Χώρα των Βάσκων και το όνομά τους προέρχεται από τη λέξη “esparto”, ένα είδος χόρτου που συναντάται στη νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, το οποίο αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την ύφανση των σολών.

Οι εσπαντρίγιες είναι αγέραστες, διαχρονικές και δεν έχουν φύλο. Ήταν το στυλ παπουτσιών που προτιμούσε ο Πάμπλο Πικάσο και ο Σαλβαδόρ Νταλί. Ο JFK τα φόρεσε στο Cape Cod ενώ η Grace Kelly φορούσε ένα κομψό ζευγάρι στην ταινία “To Catch a Thief”.

Getty Images

Στη συνέχεια, στη δεκαετία του ’70, ο Yves Saint Laurent ενέπνευσε μια νέα γενιά εραστών της εσπαντρίγιας όταν παρήγγειλε ένα platform στυλ στον Ισπανό κατασκευαστή Castañer. Το μοντέλο «Carina» του ίδιου brand, παραμένει το αγαπημένο της Βασίλισσας Λετίσια της Ισπανίας, καθώς και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Getty Images

Αν θέλετε ένα αυθεντικό ζευγάρι, η Ισπανία παραμένει το καλύτερο μέρος για να τα αγοράσετε – το Casa Hernanz στη Μαδρίτη και το La Manual Alpargatera στη Βαρκελώνη είναι οι πιο διάσημοι προορισμοί – αλλά αν τα χρειάζεστε άμεσα, μπορείτε να αποκτήσετε ένα ζευγάρι Castañer αγοράζοντάς το online ή από τα πολυκαταστήματα attica.

Όπως συμβαίνει με πολλές τάσεις της μόδας, το να φορέσει κανείς καλά ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες έχει να κάνει τόσο με το πώς όσο και με το τι τις φοράει. Με λάθος συνδυασμούς, μπορεί να δείξουν κακόγουστες ή παλιομοδίτικες – αλλά αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί αν προσέξετε μερικά σημεία.

-Μην επιλέξετε ένα στυλ πλατφόρμας που είναι πολύ ψηλό. Η εσπαντρίγια είναι ένα χαλαρό παπούτσι, οπότε πρέπει να προτιμήσετε ένα ύψος με το οποίο μπορείτε να περπατήσετε. Εάν αισθάνεστε άνετα, θα δείχνετε και άνετες.

-Σκεφθείτε και την επιλογή μιας flatform εσπαντρίγιας – και όχι μόνο επειδή θα σας χαρίσει ύψος χωρίς να βλάψει τα πόδια σας. Μια chunky σόλα σημαίνει περισσότερο σχοινί και τι πιο κομψό από αυτό;

-Μην φοράτε εσπαντρίγιες σε εταιρικό περιβάλλον – εκτός αν το γραφείο σας έχει πιο χαλαρό ενδυματολογικό κώδικα.

-Ωστόσο αγκαλιάστε το «dresspadrille», (φόρεμα με εσπαντρίγιες) για τους καλοκαιρινούς γάμους, ειδικά αν πρόκειται για μια χαλαρή εξοχική υπόθεση.-Μην φοράτε εσπαντρίγιες στη βροχή: Οι σχοινένιες σόλες χάνουν το σχήμα τους όταν βρέχονται. Θα εξακολουθούν να φοριούνται, αλλά θα δείχνουν αρκετά χρησιμοποιημένες.

-Δοκιμάστε μια εσπαντρίγια plimsoll, εάν αισθάνεστε πιο άνετα με τα sneakers. Τα Superga είναι τα καλύτερα και είναι και προσιτά.

-Μην τις φορέσετε με κάλτσες – μόνο ο Νταλί μπορούσε να λανσάρει αυτό το look.

-Μάθετε πότε πρέπει να λέτε αντίο. Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο οι πολυφορεμένες εσπαντρίγιες σας δεν είναι πλέον γοητευτικές.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook