Έσεξ: Υπάρχουν άλλα δύο φορτηγά “θανάτου – Τι καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων

έσεξ-υπάρχουν-άλλα-δύο-φορτηγά-θανά-941743

Το φορτηγό, όπου βρέθηκαν τα 39 θύματα στο Έσεξ, που ως επί το πλείστον ήταν Κινέζοι και ανάμεσά τους κάποιοι Βιετναμέζοι, ήταν ένα από τα τρία φορτηγά στα οποία διακινούνταν μετανάστες, σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών των θυμάτων.

Πιστεύουν, μάλιστα, πως στα «φορτηγά του θανάτου» μεταφέρονταν πάνω από 100 μετανάστες που είχαν ως κατεύθυνση τη Βρετανία. Τα άλλα δύο φορτηγά, όπως πιστεύουν, έχουν ολοκληρώσει το ταξίδι τους και μέχρι στιγμής η τοποθεσία τους είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με το Sky Νews, οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται αποκλειστικά από συγγενείς των θυμάτων και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους.

Ένας ιερέας της πόλης υποστήριξε πως έχει ακούσει και εκείνος τέτοιου είδους δηλώσεις από συγγενείς των θυμάτων. «Μερικές οικογένειες έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο των συγγενών τους, που ήταν θύματα αυτού του τραγικού ταξιδιού», προσέθεσε.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Σουάν Φουκ, έδωσε σήμερα εντολή στις τοπικές αρχές να διαπιστώσουν αν Βιετναμέζοι πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Ο Φουκ έδωσε επίσης εντολή στην αστυνομία να αρχίσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για δραστηριότητες λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Η βρετανική αστυνομία έχει ανακοινώσει πως τουλάχιστον μερικά από τα θύματα μπορεί να είχαν φθάσει στη Βρετανία από το Βιετνάμ.

«Οποιεσδήποτε παραβιάσεις θα αντιμετωπισθούν με αυστηρότητα», αναφέρει ο Φουκ σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως θέλει να έχει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου αναφορές από τις αρχές σχετικά με την υπόθεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία του στο Λονδινο να βοηθήσει τη βρετανική αστυνομία στην αναγνώριση των θυμάτων.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook