Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα Επείγοντα των νοσοκομείων: Πρόκληση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

ερώτηση-του-συριζα-στη-βουλή-για-τα-επε-1337980
Φωτογραφία αρχείου

Στη Βουλή φέρνουν 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας, την αποδυνάμωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών εν μέσω πανδημίας. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και συνυπογράφει η Γραμματέας της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Επείγουσα Ιατρική, η οργάνωση αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία και η στοχευμένη ενίσχυσή τους με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί μια πρόκληση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ με όρους ποιοτικής και αποτελεσματικής φροντίδας.

Σε αντίθεση όμως με τη διεθνή τάση αναβάθμισης των υπηρεσιών Επείγουσας Ιατρικής, η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Υγείας κάνουν ό,τι μπορούν για να τις αποδυναμώσουν και μάλιστα στην αιχμή της υγειονομικής κρίσης, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οι επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνοι των ΤΕΠ 26 νοσοκομείων της χώρας, «οι ιατροί των ΤΕΠ θεωρήθηκαν ως μια τεράστια δεξαμενή για την άντληση «ανταλλακτικών» για το προσωρινό μπάλωμα των κενών στα νοσηλευτικά τμήματα», με αποτέλεσμα το ένα τρίτο (1/3) του ιατρικού προσωπικού των ΤΕΠ είτε να έχει μετακινηθεί σε άλλες θέσεις στα νοσοκομεία ή να έχει παραιτηθεί «μη αντέχοντας τις υπάρχουσες συνθήκες εργασίας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε μια κραυγή αγωνίας οι διευθυντές των ΤΕΠ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν, πως η αποψίλωση των ΤΕΠ από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά σε συνθήκη πανδημικής κρίσης και αυξημένων προσελεύσεων περιστατικών στην εφημερία των νοσοκομείων είναι πέραν κάθε λογικής και ρωτούν τον Υπουργό:

Θα διασφαλίσει την άμεση επιστροφή στα ΤΕΠ όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχει μετακινηθεί σε άλλες κλινικές και τμήματα των νοσοκομείων;

Θα προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών ΕΣΥ που υπάρχουν στα ΤΕΠ των νοσοκομείων;

Ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου για την ανάπτυξη της Επείγουσας Ιατρικής στη χώρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook