Ερώτηση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων

ερώτηση-του-κκε-για-την-αξιοποίηση-του-1011452

Το θέμα της αξιοποίησης του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων φέρνει στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του, το ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Η Ερώτηση:

Θέμα:   Αξιοποίηση του πρώην Θ.Ψ.Π. Χανίων για τον λαό των Χανίων.

Μετά τη μετεγκατάσταση του Θ.Ψ.Π. Χανίων, από το 2005, στις εγκαταστάσεις του Γ.Ν. Χανίων, μια έκταση πάνω από 200 στρέμματα, που βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα προνομιακή περιοχή στα όρια της πόλης των Χανίων, με κτηριακές εγκαταστάσεις χιλιάδων τετραγωνικών, καθώς και άλλες υποδομές, έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου.

Ειδικότερα, για πάνω από μια δεκαετία, διαδοχικά οι κυβερνήσεις έχουν αφήσει κτήρια, εγκαταστάσεις και υποδομές του πρώην Θ.Ψ.Π. Χανίων να ρημάζουν, με αποτέλεσμα η πλήρης εγκατάλειψη, η απαξίωση και η ερήμωση των κτιρίων να είναι πλέον εμφανείς. Αντίθετα, το ακίνητο και οι εγκαταστάσεις του Θ.Ψ.Π.Χ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προκειμένου να καλύψουν μια σειρά ανάγκες του λαού και της νεολαίας των Χανίων, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όπως άλλωστε είναι η απαίτηση των κατοίκων και των τοπικών φορέων της περιοχής. Για παράδειγμα, ήδη, έχουν διατυπωθεί αιτήματα για μεταφορά του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, για λειτουργία φοιτητικών εστιών, δημιουργία σχολικού συγκροτήματος, καθώς και αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τα  όσα κατά καιρούς δημοσιοποιούνται από τον τοπικό τύπο για ιδιωτικοποίηση και χρήση για ιατρικό τουρισμό, για παραχώρηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για εκποίηση από  το ΤΑΙΠΕΔ, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους αυτής της διαχρονικής εγκατάλειψης, ως εφαρμογής μια αντιλαϊκής πολιτικής που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα δίκαια αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ερωτώνται  οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρουν έτσι ώστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις του Θ.Ψ.Π.Χ να αξιοποιηθούν για να καλυφτούν οι οξυμένες ανάγκες του λαού και της νεολαίας των Χανίων με κρατική χρηματοδότηση, με εξασφάλιση της χρήσης και της ελεύθερης πρόσβασης σε όλους τους κατοίκους, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεων τους.

Οι Βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook