Ερωτική απογοήτευση, bullying ή «blackout challenge»; Τρεις μαρτυρίες ρίχνουν φως στην αυτοκτονία του 14χρονου

ερωτική-απογοήτευση-bullying-ή-blackout-challenge-τρεις-μ-775487

«Του πέταγαν νεράντζια την Παρασκευή από το σχολείο μέχρι το σπίτι του…», «…κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying», «…δεν πιστεύω αυτά με το Tik Tok, ίσως είχε κάποια προβλήματα».

Τρία πρόσωπα από το περιβάλλον του 14χρονου Μάκη, που έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, στα Πατήσια, δίνουν τις δικές τους διαφορετικές εκδοχές, για τα αίτια που προκάλεσαν την ανεξήγητη αυτοκτονία.

Ερωτική απογοήτευσή, bullying ή «blackout challenge», είναι τα τρία ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές, που αναζητούν απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με τον νεαρό μαθητή, που εντοπίστηκε απαγχονισμένος από τους γονείς του μέσα στο δωμάτιο του.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνουν τα δύο πρώτα, καθώς οι αστυνομικοί δεν έχουν ενδείξεις ότι ο μαθητής, έδωσε τέλος στη ζωή του, στα πλαίσια του επικίνδυνου διαδικτυακού «παιχνιδιού». Ο θάνατος του αγοριού, προκάλεσε την άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης, με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να δίνει εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης για το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

«Του πέταγαν νεράντζια την Παρασκευή από το σχολείο μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν, του πέταγαν νερά και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά συμμαθητής του 14χρονου, κάνοντας λόγο για συστηματικό bullying σε βάρος του αγοριού. Αντίστοιχες συμπεριφορές περιγράφουν και άλλοι μαθητές του 54ου Γυμνασίου Αθηνών, στα Σεπόλια, τονίζοντας ότι:

«Απλά, έτσι γίνεται εδώ… Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι καθηγητές δεν αντιδρούν καθόλου. Δημιουργούν ομάδες, απειλούν, κάνουν χειρονομίες. Έχουμε σοκαριστεί». Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού, θα λάβουν καταθέσεις από την οικογένεια, αλλά και από το σχολικό περιβάλλον του παιδιού, σε μια προσπάθεια να διασταυρώσουν αν όντως υπήρχαν ενδείξεις bullying το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες δεν είχαν αναφερθεί στις αρχές.

«Ήταν ένα αγαπητό παιδί και αληθινό «θηρίο» με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυική διάπλαση. Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying», ανέφερε μιλώντας στην ιστοσελίδα loutraki365.gr, o Θωμάς Χαραλαμπής, προπονητής του αγοριού, ο οποίος είχε επικοινωνήσει μαζί του λίγες ώρες πριν την αυτοκτονία.

Ο 14χρονος, όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του, ήταν αθλητής Παγκρατίου και μέλος της ομάδας του «Θησέα Κάτω Πατησίων». Μάλιστα σύμφωνα με τον προπονητή, ο νεαρός ήταν ευδιάθετος και σχεδίαζε να παραβρεθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ήταν προγραμματισμένο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι, για να παρακολουθήσει αγώνα του αδερφού του, που συμμετείχε στην διοργάνωση.

«Δεν πιστεύω αυτά με το Tik Tok, ίσως είχε κάποια προβλήματα ο ίδιος», ανέφερε χαρακτηριστικά συμμαθητής του 14χρονου, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο φίλος του να έχασε τη ζωή του στα πλαίσια του δημοφιλούς διαδικτυακό παιχνιδιού, «blackout challenge».

Πρόκειται για «πρόκληση» που ενθαρρύνει στους χρήστες τις εφαρμογής Tik Tok, να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που θα διενεργήσει την έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, σημειώνει ότι μέχρι σήμερα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, δεν έχει συνδεθεί κάποια αυτοκτονία με το συγκεκριμένο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να συνδέει την πράξη με την συγκεκριμένη διαδικτυακή πρόκληση. Περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν και από την ανάσυρση δεδομένων που θα γίνει στο κινητό τηλέφωνο και το laptop του 14χρονου, τα οποία βρίσκονται ήδη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν οι επικοινωνίες που είχε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποια «προειδοποίηση» για την πράξη του.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook