Ερντογάν μαινόμενος: Δεν θα συναντηθώ ποτέ ξανά με τον Μητσοτάκη – Για μένα δεν υπάρχει πια

ερντογάν-μαινόμενος-δεν-θα-συναντηθώ-1451295

Ευθεία επίθεση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του…».

 

«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του» δήλωσε προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

«Είχαμε συμφωνήσει μαζί του για το συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας, στο οποίο δεν θα συμμετέχω. Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη» επέμεινε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας ότι «ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος παρευρέθηκε στην πανηγυρική τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης.

Όπως είπε, το Hızırreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ και το υποβρύχιο Selmanreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2027. Ανέφερε ακόμη ότι από φέτος θα μπαίνει στην υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού και ένα υποβρύχιο και πως μέχρι το 2027 το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα έχει έξι νέου τύπου υποβρύχια.

Υπονοώντας και πάλι την Ελλάδα, είπε ότι «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO (Γκιουλέν)».

Όπως υπογράμμισε ο Ερντογάν, πρόκειται για υποβρύχια που εντυπωσιάζουν, όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, καθώς ζυγίζουν 1.856 τόνους πάνω από το νερό και 2.420 τόνους όταν βυθίζονται, ενώ μπορούν να φτάσουν και πιο βαθιά από τα 300 μέτρα.

Επιπλέον, μπορούν να μείνουν κάτω από το νερό για τρεις ημέρες και στη θάλασσα συνολικά για 12 εβδομάδες χωρίς ανεφοδιασμό. Είναι εξοπλισμένα με αποτελεσματικά όπλα ενάντια σε υποβρύχιους, θαλάσσιους και χερσαίους στόχους, πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι τα υποβρύχια που θα λάβει η Τουρκία από τη Γερμανία, είναι ίδιου τύπου με αυτά που έχει η Ελλάδα, όπως το «Παπανικολής», από τη συμφωνία Βερολίνου – Άγκυρας από το 2009.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook