Ερντογάν: Η Ελλάδα καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε στην τακτική του παρουσία στο TRT, όπου σχολίασε την ημερήσια ατζέντα, να αναφερθεί για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, κατηγορώντας για την συμπεριφορά της που είναι σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλειά μας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε τόσο νομικά όσο και επιτόπου» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρόσφατη συμπεριφορά της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας δεν μπορεί να εξηγηθεί ή να γίνει αποδεκτή, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για να προσθέσει ότι αυτή η στάση είναι αντίθετη με τις σχέσεις γειτονίας και τη συμμαχία.

Εξηγώντας του λόγους σημείωσε ότι «η κύρια ανησυχία της Ελλάδας είναι το αυξανόμενο προφίλ της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Απελπισμένη μπροστά στις αντιδράσεις μας στις παράνομες κινήσεις της Ελλάδας, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία βάση για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της περί παραβίασης του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αυξάνει την ένταση παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροσκάφη και τους αλιείς μας. Οι ενέργειες αυτές δεν μένουν αναπάντητες από την αεροπορία και την ακτοφυλακή μας.»

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει τον «Τayfun» λέγοντας «τι «πανικοβάλλονται όταν λέμε «Tayfun». Συνεχίζοντας είπε ότι «επί του παρόντος, έχει εμβέλεια 560 χιλιομέτρων, αλλά λέω ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Θα αυξηθεί στα 1.000 χιλιόμετρα. Αυτό είναι το βήμα που κάνουμε».

«Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες [Ελλάδας] που στρέφονται κατά της ασφάλειας της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτές. Τα UAV μας, τα UCAV, το Akinci και πάνω απ’ όλα το KIZILELMA μας, αυτά είναι σημαντικά. Με τη θέληση του Θεού, θα έρθει και το GÖKBEY. Με όλα αυτά, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γίνουν πολύ ισχυρές» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ