Ερντογάν: Ελλάδα, Σουηδία και Φινλανδία υποστηρίζουν τους τρομοκράτες

ερντογάν-ελλάδα-σουηδία-και-φινλανδί-442710

Σταθερά αντίθετος στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, με πρόσχημα τη διαγωγή της Ελλάδας εμφανίστηκε και σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας νέες βολές κατά της Αθήνας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέμεινε και σήμερα πως έχει ενημερώσει τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ για την πρόθεσή του να καταψηφίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. «Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας κατά αποφασιστικό τρόπο. Έχουμε πει στους συμμάχους μας ότι θα πούμε όχι στην προσχώρηση Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε. Η Άγκυρα υποστηρίζει πως οι δύο υποψήφιες χώρες στηρίζουν οργανώσεις που εκείνη θεωρεί τρομοκρατικές και συγκεκριμένα Κόμμα Κούρδων Εργατών (PKK) και τους Σύρους Κούρδους του YPG.

«Το ΝΑΤΟ είναι συμμαχία ασφαλείας και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τρομοκράτες να είναι εντός της», υπογράμμισε ο Ερντογάν, ενώ επικαλέστηκε πάλι την Ελλάδα, για να υποστηρίξει την άρνησή του.

“Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ, όμως της δίνουν όπλα και οι Έλληνες δίνουν την έγκριση στις ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις. Από την άλλη όμως, όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε ‘θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας’. Και όταν έρχεται η συζήτηση στο Κυπριακό η Αθήνα λέει πως στην Κύπρο δεν βλέπει θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος σου είπε πως εμείς θα δούμε θετικά όσα λες;».

«Στο παρελθόν δώσαμε την έγκρισή μας να ενταχθεί αυτή η χώρα (σ.σ. η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ). Εμείς δεύτερη φορά δεν θα μπούμε σε αυτό το ‘τριπάκι’. Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, στους αρμόδιους ξεκαθαρίσαμε πως θα πούμε όχι. Κι έτσι θα συνεχίσουμε» σημείωσε ο κ. Ερντογάν και επανέλαβε τις κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας πως «προστατεύει» τρομοκράτες.

«Τι έγινε όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Και η Ελλάδα αγνοεί τη λίστα των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook