Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Reuters.

Τόνισε επίσης ότι οι διπλωμάτες από τη Φινλανδία και τη Σουηδία δεν χρειάζεται να «μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία προκειμένου να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει τα αιτήματα ένταξής τους στη Συμμαχία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως διπλωμάτες από τη Σουηδία και τη Φινλανδία θα επισκεφθούν την Άγκυρα προκειμένου να κάμψουν τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωναν πως η Τουρκία δεν θα βάλει τελικά εμπόδιο στην ένταξη των δύο χωρών στη Συμμαχία.

Σε δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σαφή την άρνηση της Τουρκίας να πει το «ναι» για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει συναντήσεις με τους υπουργούς εξωτερικών, πρέπει να σας πω με ειλικρίνεια ότι αυτές οι δυο χώρες δεν έχουν ξεκάθαρη στάση απέναντι την τρομοκρατία. Και σε αυτό το διάστημα ακόμα και αν δηλώσουν ότι είναι αντίθετες στην τρομοκρατία, υπάρχουν επίσης δηλώσεις ότι δεν θα μας παραδώσουν τους τρομοκράτες που ζητούμε» είπε και συνέχισε: «Ξέρετε ότι η Ελλάδα είχε βγει από το ΝΑΤΟ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις έδωσαν την συγκατάθεση τους για να επιστρέψει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Και τώρα απευθύνομαι στον τουρκικό λαό που μας παρακολουθεί από τα τηλεοράσεις του. Οι σημαντικές χώρες του ΝΑΤΟ προσφέρουν ή δεν προσφέρουν υποστήριξη (προς την Ελλάδα); Δημιουργούν ή δεν δημιουργούν νέες βάσει στην Ελλάδα. Πώς να τους πιστέψουμε;

Η Σουηδία έχει γίνει εκκολαπτήριο τρομοκρατών, έχουν υποστηρικτές του ΡΚΚ , ακόμη και μέσα στον κοινοβούλιο τους. Μας λένε ότι τη Δευτέρα θα μας έρθουν αντιπροσωπείες (Σουηδία, Φινλανδία). Αν είναι να έρθουν για να μας πείσουν, να μην κάνουν τον κόπο. Μιλάμε για θέματα ασφαλείας και δεν πρόκειται να πούμε το ναι. Αλλιώς το ΝΑΤΟ δεν θα είναι πλέον μια οργάνωση ασφαλείας αλλά, μια οργάνωση που υποθάλπει του τρομοκράτες. Και δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος».

ertnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | Μηχανάκι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Τραυματίστηκε διανομέας
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το μυστικό για να κάψετε γρήγορα λίπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ