Ερντογάν: Αν η Γαλλία αγαπάει τόσο τους Αρμένιους να… τους πάρει στο σπίτι της

Νέα επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος με επίκεντρο, αυτή τη φορά με επίκεντρο τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε τηλεδιάσκεψη για τα εγκαίνια δρόμου στο Καρς της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι πουθενά η Γαλλία «δεν τηρεί αντικειμενική στάση». Έχει παρόμοια στάση «από τη Λιβύη εως τη Συρία», ενώ το «ίδιο παιχνίδι» πήγε να παίξει και στο Λίβανο από όπου «έδιωξαν τον Μακρόν», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας :

«Αν (η Γαλλία) αγαπάει τόσο πολύ τους Αρμένιους, μπορεί να δώσει μέρος των εδαφών της όπως την Μασσαλία».

Προχωρώντας σε διαστροφή της πραγματικότητας σχετικά με την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε λέγοντας : «Λειτουργήσαμε ως χαρακτήρες που ταιριάζουν σε εμάς και στο έθνος μας στο ζήτημα Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σταθήκαμε δίπλα στους αδελφούς μας. Δεν είμαστε από εκείνους που φοβήθηκαν, που θόλωσαν που έσκυψαν μπροστά στις απειλές. Πάντα σταθήκαμε όρθιοι και δυνατοί. Ενεργήσαμε πάντα με τιμή και αξιοπρέπεια και υπερασπιστήκαμε τη δικαιοσύνη στη Συρία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Ιράκ και τη νομιμότητα στη Λιβύη».

Μάλιστα συνέχισε να βάλλει κατά της Αρμενίας, λέγοντας προκλητικά: «Χάρη στους αγώνες των αδελφών μας στο Αζερμπαϊτζάν, σήμερα οι ουρανοί του Καραμπάχ δεν είναι πλέον διακοσμημένοι με κουρέλια, αλλά με μισοφέγγαρα και αστέρια. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ φέρει περήφανα τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν ως σύμβολο του αγώνα των ηρώων μας. Η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ είναι νόμιμη από άποψη διεθνούς δικαίου, με βάση τη διπλωματία και τα στρατιωτικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, όπως το γάλα της μάνας».

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ