Έρημο κτίριο από σήμερα η Βουλή των Ελλήνων λόγω θερινών διακοπών

έρημο-κτίριο-από-σήμερα-η-βουλή-των-ελλ-1084564

Εικόνα εγκαταλελειμμένου κτιρίου θυμίζει από σήμερα η Βουλή των Ελλήνων καθώς οι περισσότεροι από όσους μπαινοβγαίνουν καθημερινά βρίσκονται πλέον σε θερινές διακοπές.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έκλεισε και η είσοδος του υπόγειου χώρου στάθμευσης επί της λεωφόρου Αμαλίας και όλες οι διελεύσεις γίνονται μονάχα από την κεντρική πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας.

Καταρχάς απουσιάζουν όλοι οι βουλευτές αφού οι κοινοβουλευτικές εργασίες διεκόπησαν λόγω Δεκαπενταύγουστου με τους περισσότερους να απολαμβάνουν απ’ ο,τι φαίνεται για καιρό τον ήλιο και τη θάλασσα μιας και θα επιστρέψουν στις 24 Αυγούστου μονάχα όσοι μετέχουν στα θερινά τμήματα, ήτοι οι 100 από τους 300.

Επίσης απουσιάζουν άπαντες οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που φροντίζουν να πάρουν την άδειά τους την περίοδο που δεν υπάρχει δραστηριότητα στον επονομαζόμενο «ναό της Δημοκρατίας», ενώ χρήση της άδειάς τους κάνουν και οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους του μεγάρου. Κατά συνέπεια οι μόνοι που έχουν μείνει στα γραφεία τους είναι ελάχιστοι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί φρουροί.

Στο καφενείο της Βουλής σήμερα το μεσημέρι δεν καθόταν ούτε ένας επισκέπτης, ενώ και στους αχανείς διαδρόμους δεν περπατούσε άνθρωπος.

Όσον αφορά την αίθουσα της Ολομέλειας που άλλες φορές σφύζει από ζωή, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, είχε μεν ανοικτές τις πόρτες της, ελέω κορονοϊού, αλλά μέσα βρισκόντουσαν μονάχα δύο τεχνικοί που τσέκαραν τις εγκαταστάσεις προκειμένου όλα να λειτουργούν άρτια μόλις επιστρέψουν οι εκπρόσωποι του έθνους.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook