Εργαζόμενοι στα Χανιά δουλεύουν 13ωρα στον καύσωνα, λιποθυμούν, νιώθουν αδιαθεσία – Τι καταγγέλλει το ΚΚΕ

εργαζόμενοι-στα-χανιά-δουλεύουν-13ωρα-σ-900019

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 37χρονου συναδέλφου που έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καβρού και προχωρά σε καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στην περιοχή μας.

Αναλυτικά:

«Το τραγικό αυτό εργατικό δυστύχημα είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν κάθε σεζόν. Δυόμιση μήνες μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι εποχιακά εργαζόμενοι του Νομού μας βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς. Στα σωματεία φτάνουν καταγγελίες για εργαζόμενους που δουλεύουν ήλιο με ήλιο, για εργαζόμενους που δουλεύουν σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης.

Χαρακτηριστικές είναι οι εξής περιπτώσεις:

Εργαζόμενος λιποθύμησε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Πύργου Ψηλονέρου και σήμερα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων, με το ασθενοφόρο να καταφθάνει εκεί μετά από 45 λεπτά.

Επιχείρηση εστίασης στο αεροδρόμιο Χανίων αρνήθηκε σε εργαζόμενο που ένιωσε αδιαθεσία και αιμορραγούσε ρινικά να αλλάξει βάρδια και να εργαστεί σε μεταγενέστερη βάρδια την επομένη.

Εργαζόμενοι σε πολλά ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα στον Νομό, ακόμα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες καύσωνα, αναγκάζονται να δουλεύουν 12 και 13 ώρες ημερησίως μέχρι να βγει η δουλειά… Αυτά είναι τα αποτελέσματα του νόμου εκτρώματος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ, συμπληρώνοντας και πατώντας πάνω σε νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων, με την συμφωνία κατά το ήμισυ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες, καθώς έχει αναγάγει την ατομική ευθύνη σε επίσημη πολιτική, τόσο στο ζήτημα της προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλείας, όσο και στο ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας. Και έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στον λαό.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να μην συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Να επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να πιστέψει στην δύναμη της! Να συσπειρωθεί και να δώσει νέα αγωνιστική πνοή στα σωματεία, να δημιουργήσει νέα σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμπόρευση. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει το ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλείας. Τώρα είναι η ώρα για το δυνάμωμα της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για τη σοσιαλιστική κοινωνία που είναι και ρεαλιστική και αναγκαία για την κοινωνική πρόοδο.»

zarpanews.gr

One thought on “Εργαζόμενοι στα Χανιά δουλεύουν 13ωρα στον καύσωνα, λιποθυμούν, νιώθουν αδιαθεσία – Τι καταγγέλλει το ΚΚΕ

  1. Και η επιθεωρωση εργασιας τι κανει ; η τουριστικη αστυνομια; ποιος κανει επιτοπιους ελεγχους ? Μονο στα ξενοδοχεια γυριζουν γυρω γυρω και ζητουν χαρτια για θερμομετρησεις και ταμπελες για μασκες. Αν οι ανθρωποι πεθαινουν απ την εξαντληση δεν τους νοιαζει. Μηπως δεν φορανε μασκα τους νοιαζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook