Εργατικό Κέντρο Χανίων: «Η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων καταστρέφει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»

εργατικό-κέντρο-χανίων-η-κυριακάτικ-1077034

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου και καταθέτει την πάγια θέση του σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και σε πολλούς νέους κλάδους, που δρομολογεί το εργασιακό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά:

«Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από τις συνθήκες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μη διασπορά του COVID-19 και έχουν οδηγηθεί στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, η επιλογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τους δίνει τη χαριστική βολή. Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η μεθόδευση και τα «δώρα» στους εργοδότες δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Δε θα δεχθούμε τον σχεδιασμό που επιχειρείται για την απελευθέρωση της Κυριακάτικης αργίας, αλλά ούτε και τις αντεργατικές πρακτικές στο όνομα του δήθεν κέρδους τους.

Η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι ένα μέτρο το οποίο καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ αντιθέτως ευνοεί τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και τις πολυεθνικές. Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής- αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η κυριακάτικη αργία είναι κατάκτηση πολλών δεκαετιών και καλούμαστε όλοι οι πολίτες να μην κατέβουμε για ψώνια τη συγκεκριμένη ημέρα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε την απώλεια κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Εργατικό Κέντρο Χανίων: «Η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων καταστρέφει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook