Εργατικό Κέντρο Χανίων για την βία κατά των γυναικών: «Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη»

εργατικό-κέντρο-χανίων-για-την-βία-κατ-0

Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου μετά την καθιέρωσή της από τον ΟΗΕ.

Δυστυχώς, η άσκηση βίας κατά των γυναικών είναι μία από τις συνηθέστερες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και αποτελεί μάστιγα στη σημερινή εποχή.

Ο όρος «βία κατά των γυναικών» περιλαμβάνει κάθε μορφή βίας, σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής,και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα ανεξάρτητα από τη μόρφωση και την κοινωνική της θέση.

Ο φόβος και οι προκαταλήψεις για τον ρόλο της γυναίκας συχνά τις κάνουν να μην αντιδρούν αν έχουν υποστεί βία, να θεωρούν ένοχο τον εαυτό τους και να κρατούν μία παθητική στάση.

Η πολιτεία πρέπει να ενθαρρύνει την αναφορά περιστατικών έμφυλης βίας ενημερώνοντας δημόσια τις γυναίκες για τα δικαιώματά τους και τις υπάρχουσες νομικές οδούς για την εξασφάλιση προστασίας κατά της βίας, καθώς επίσης και να φροντίσει οι αρχές επιβολής του νόμου, το ιατρικό προσωπικό και οι κοινωνικοί λειτουργοί να εκπαιδεύονται κατάλληλα, έτσι

ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά περιστατικά έμφυλης βίας.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων αγωνίζεται σταθερά για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων εξαιτίας του φύλου και στηρίζει των αγώνα κατά της έμφυλης βίας.

Με το μήνυμα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ – ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ μπορείς να μιλήσεις

24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook