Έργα (και φανάρια) από σήμερα και σε δεύτερο κομμάτι του ΒΟΑΚ στα Χανιά – Πότε θα ολοκληρωθούν

Συνεχίζονται στον ΒΟΑΚ οι εργασίες για την εγκατάσταση υπογείων καλωδίων, επί του Βόρειου Οδικού Άξονα, προκειμένου η Κρήτη να υποδεχθεί το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Πελοπόννησο.

Όπως προκύπτει, κι ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί φανάρια από την 1η Νοεμβρίου στο τμήμα Βαμβακόπουλο – Γαλατάς, σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν εργασίες με εκ περιτροπής κυκλοφορία και στο τμήμα Κολυμβάρι-Ταυρωνίτης.

Παράλληλα, όσον αφορά τις εργασίες που θα προγραμματιστούν για το τμήμα Νωπήγεια-Καληδονία-Κολυμπάρι, απορρίφθηκε η πρόταση για εκτροπή της κυκλοφορίας για μερικούς μήνες από τον παλαιό άξονα της εθνικής, κι έτσι θα πραγματοποιείται κανονικά κυκλοφορία στον ΒΟΑΚ εν μέσω εργασιών, σε ένα σύστημα παρόμοιο με το παρόν στα Μεγάλα Χωράφια, με κώνους και αργή κίνηση των οχημάτων και στις δύο λωρίδες.

Στο πλαίσιο του μεγάλου έργου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σύσκεψη για την ενημέρωση και το συντονισμό επί των ενεργειών.

Κατά τη σύσκεψη έγινε παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος του έργου με αναφορά στον
τρόπο διέλευσης του καλωδίου στο μήκος της όδευσης του ΒΟΑΚ, καθώς και το είδος των
προγραμματιζόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για κάθε επιμέρους τμήμα της, σύμφωνα
με την οποία οι επεμβάσεις στον ΒΟΑΚ θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2020.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις και προτάσεις των παρευρισκομένων που αφορούσαν στη σειρά
με την οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί κάθε τμήμα της όδευσης αλλά και εναλλακτικές
μορφές κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου έως τα τέλη Μαΐου με τον βέλτιστο τρόπο, τόσο όσον αφορά την ασφάλεια και την μικρότερη ταλαιπωρία των πολιτών, όσο και την έγκαιρη και ορθή πραγματοποίηση του έργου.

Ορίστηκε νέα συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στο τέλος του μήνα στην οποία θα
αξιολογηθεί η μέχρι τότε εμπειρία από την υλοποίηση του έργου, καθώς και όλες οι
παρεμβάσεις και προτάσεις που τέθηκαν.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Καλογερής και συμμετείχαν ο
Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης, άλλα στελέχη των Δήμων, ο Αστυνομικός
Υποδ/ντής κ. Σπύρος Ραπάνης, ο Διοικητής του Τμ. Τροχαίας ΒΟΑΚ κ. Χρήστος Παπαδάκης, εκ μέρους του ΟΑΚ, ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Φώτης Καζάσης, ο Δ/ντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Γιώργος Αγαπάκης και άλλα στελέχη του Οργανισμού, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων –Ρεθύμνου κ. Γιάννης Καψανάκης και ο Πρ/νος Συγκοινωνιακών Έργων Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Ψαρουδάκης. Εκ μέρους του ΑΔΜΗΕ ο Δ/ντής Νέων Έργων κ. Κων/νος Τσιρέκης και ο Project Manager του έργου κ. Τηλέμαχος Παναγιωτίδης και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε., οι κ.κ. Γρηγόρης Μερτινός και Απόστολας Σάλτας καθώς και εκπρόσωποι των υπεργολάβων του έργου.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ