Ερευνούν κι άλλες καταγγελίες για τη δράση του ιερέα – Οι πληροφορίες για το βιντεοσκοπημένο υλικό και οι μαρτυρίες

ερευνούν-κι-άλλες-καταγγελίες-για-τη-δ-1362241

Σοκ, αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης, στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο 37χρονος πατέρας τριών παιδιών συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής και την Τρίτη πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, κατηγορούμενος για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

Η υπόθεση της ανήλικης, που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τα όσα βίωσε στα χέρια του ιερέα, φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη που θα απασχολήσει τη δημοσιότητα. Ήδη, μία 19χρονη σήμερα γυναίκα, κατήγγειλε ότι ο ιερέας την προσέγγισε στο παρελθόν και της προσέφερε 50 ευρώ, προκειμένου “να της αφιερώσει μία ώρα από τη ζωή της”. Η κοπέλα έχει κληθεί από το Τμήμα Ανηλίκων, ώστε να καταθέσει τη μαρτυρία της.

Ενδεικτικό των πιέσεων που ασκούσε ο 37χρονος είναι, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το mega, ότι η 19χρονη έχει αποθηκεύσει στο τηλέφωνό της τον αριθμό του κινητού του ιερέα με το όνομα “μην το σηκώσεις”.

Έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ερευνούν κι άλλες καταγγελίες για τη δράση του ιερέα και ήδη τα στόματα ανοίγουν στην ενορία του, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος μαρτυρίες γειτόνων.

Φαίνεται, πως πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έπεσαν από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις της ανήλικης για τον 37χρονο, ο οποίος φέρεται να προσέγγιζε τα κορίτσια στο κατηχητικό και να προσπαθούσε να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

Όπως ανέφερε μάλιστα το mega, συγγενής της ανήλικης αποκάλυψε ότι φέρεται να εκβίαζε το κορίτσι μετά τον πρώτο βιασμό, ότι θα δείξει βιντεοσκοπημένο υλικό σε οικείους της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα την ξανασυναντήσει, ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε ένας καθηγητής του κοριτσιού, στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί τα όσα συνέβαιναν και την παρότρυνε να τα καταγγείλει.

Από την αστυνομία, εκτιμούν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση και καλούν όσους γνωρίζουν για τη δράση του, να απευθυνθούν στις Αρχές. Ο 37χρονος, με καταγωγή από την Άρτα, έχει πατέρα και αδελφό, που επίσης είναι ιερείς. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο κληρικός τέθηκε σε αργία, ενώ από την πλευρά της εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Η συγκλονιστική κατάθεση της ανήλικης λύγισε και τους αστυνομικούς

Τα όσα εφιαλτικά έζησε στα χέρια του ιερέα, περιέγραψε με λεπτομέρειες η ανήλικη που τον κατήγγειλε για βιασμό, στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι αναφορές του κοριτσιού σόκαραν ακόμα και τους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων, όπου κατέθετε επί ώρες. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, ότι μία από τους αξιωματικούς που έπαιρνε κατάθεση από το κορίτσι, δύο φορές σταμάτησε τη διαδικασία και βγήκε έξω από το γραφείο, όπου ξέσπασε σε λυγμούς.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, που βασίζεται στην κατάθεση 17 σελίδων της ανήλικης, ο 37χρονος ιερέας φέρεται να εκμεταλλεύτηκε από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι η οικογένεια του παιδιού είναι θεοσεβούμενη και χαμηλών τόνων. Αρχικά, προσπάθησε να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί της, παροτρύνοντάς την να του λέει τα πάντα.

Όταν θεώρησε πλέον ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες, έφτασε στο σημείο να δράσει. Στις αρχές του 2019, όταν το κορίτσι ήταν περίπου 13 ετών, της ζήτησε με μήνυμα να του στείλει μία γυμνή της φωτογραφία. Στη συνέχεια, της έστειλε και ο ίδιος μία δική του παρόμοια φωτογραφία.

“Μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό, ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και για τα ερωτικά. ‘Ό,τι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά, γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου’, μου έλεγε”, ανέφερε η ανήλικη στην κατάθεσή της.

Στην κατάθεσή της, η ανήλικη περιέγραψε ότι μετά το κατηχητικό, ο ιερέας έδιωχνε τα υπόλοιπα παιδιά και ζητούσε από την ίδια να μένει στο τέλος. Εκεί, την κακοποιούσε σεξουαλικά, όπως και μέσα στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το παιδί φοβόταν και σημειώνει ότι όλα αυτά, γίνονταν με τη βία. Ο ιερέας μάλιστα φέρεται να μιλούσε στην ανήλικη, χρησιμοποιώντας λέξεις που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί ούτε ενήλικος και το φόβιζε να μην πει τίποτα σε κανέναν.

Η ταινία που είδε η ανήλικη με φίλες της και την έκανε να μιλήσει

Ο 37χρονος ιερέας φέρεται να έκανε τις ασελγείς πράξεις στο αυτοκίνητο, στο κατηχητικό αλλά και μετά την εξομολόγηση, όπως προκύπτει από την κατάθεση της 16χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος ιερέας διατηρούσε πολύ στενές επαφές με την θεία του παιδιού και μέσω αυτής γνώρισε την ανήλικη, την οποία κακοποίησε σεξουαλικά. Ο εφιάλτης φέρεται να ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019, λίγο πριν κλείσει τα 13, και συνεχίστηκε έως τον Ιούνιο του 2020. Τότε, το κορίτσι βρήκε τη δύναμη και έφυγε. Εξαφανίστηκε, όμως ο ιερέας-τέρας συνέχισε να την αναζητά, στέλνοντάς της συνεχώς μηνύματα.

Το κορίτσι αποκάλυψε το μαρτύριο που ζούσε τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αφορμή αποτέλεσε μια ταινία με σεξουαλική κακοποίηση που έβλεπε με φίλες της. Το παιδί “έσπασε”, έβαλε τα κλάματα και τους είπε τι είχε συμβεί. Στη συνέχεια, μίλησε στους γονείς του για τον εφιάλτη που ζούσε και αυτοί απευθύνθηκαν αμέσως στην Αστυνομία.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι πάνω στον ιερέα βρέθηκε ένα USB, το οποίο εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ έγινε έρευνα και στο σπίτι του, όπου σε έναν σκληρό δίσκο βρέθηκε πορνογραφικό υλικό. Μάλιστα, ο 37χρονος φέρεται να ανάγκαζε την ανήλικη να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες και ανάλογες φωτογραφίες τις έστελνε και ο ίδιος. Ο ιερέας προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού λέγοντας του ότι στο πρόσωπό του θα μπορούσε να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ακόμα και σαν να είναι ο ίδιος ο πατέρας της.

“Θέλει να με εκδικηθεί” υποστήριξε ο ιερέας και… τα ρίχνει στην ανήλικη

Από την πλευρά του, ο ιερέας φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές ότι: “Δεν ισχύουν αυτά που λέει. Δεν ξέρω γιατί τα είπε, μάλλον εκνευρίστηκε μαζί μου από κάτι και θέλει να με εκδικηθεί”.

Τη στιγμή που η κοινή γνώμη παρακολουθεί με αποτροπιασμό τις αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης στον Άγιο Παντελεήμονα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ιερέα επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα, λέγοντας ότι έχει “προβλήματα οικογενειακά και ψυχολογικά”. Ο δικηγόρος του 37χρονου, υποστηρίζει δε ότι η ανήλικη ήταν εκείνη που είχε στείλει μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στον ιερέα, ενώ ο ίδιος δεν της απάντησε ποτέ και δεν το ανέφερε στους γονείς της γιατί “της έδωσε το περιθώριο να το μετανιώσει”.

Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος χαρακτήρισε την υπόθεση ως “περίεργη”. “Ο ιερέας δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού. Επιπλέον, μετά από έρευνα στην οικία του δεν βρέθηκε κανένα πορνογραφικό υλικό, σας διαβεβαιώνω”, είπε ο δικηγόρος του ιερέα.

Τόνισε ότι “ο πελάτης μου δηλώνει ότι είναι αθώος” για να προσθέσει στη συνέχεια: “Η ίδια η καταγγέλλουσα του είχε αποστείλει ένα μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου. Δεν απήντησε ποτέ, έδωσε το περιθώριο να το μετανιώσει και γι’ αυτό τον λόγο και δεν το είπε ούτε στους γονείς της ούτε πουθενά αλλού”.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται ιατροδικαστική εξέταση και στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους. “Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά”, κατέληξε ο δικηγόρος.

Τα πρώτα λόγια της συζύγου του ιερέα

Η σύζυγος του ιερέα είναι συγκλονισμένη και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας. Δυστυχώς, δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε κάτι και δεν μπορούμε να απαντήσουμε πουθενά ακόμα. Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Από τη πλευρά της, η κουνιάδα του 37χρονου ιερέα μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τόνισε ότι κανείς στην οικογένεια δεν γνώριζε τίποτα. «Πρώτη φορά το ακούω. Τόσα χρόνια που τον ξέρω, ούτε είχα ακούσει κάτι, ούτε είχαν υπάρξει δείγματα. Τίποτα. Από όσο ξέρω η σχέση του με την αδελφή μου ήταν μια χαρά» δήλωσε.

«Η οικογένειά μας δεν γνωρίζει κάτι. Αγαπάει τα παιδιά του και την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος με την αδελφή μου από το 2007 και έχουν τρία παιδιά. Αν είχε δείξει τέτοια συμπεριφορά, η αδελφή μου δεν θα τον παντρευόταν. Είναι από καλή οικογένεια» συμπλήρωσε.

«Δεν το πιστεύω. Αποκλείεται να έχει κάνει κάτι τέτοιο γαμπρός μου. Δεν θα έβαζε σε κίνδυνο τα παιδιά και την οικογένεια του» κατέληξε.

“Μπαμπά, σώσε με” – Τι είπε ο ιερέας στον πατέρα του

«Μπαμπά σώσε με, είμαι μέσα και δεν ξέρω τι συμβαίνει» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στον πατέρα του ο ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού στον Άγιο Παντελεήμονα.

Μιλώντας στο T-live, πατέρας του ιερέα ανέφερε ότι: «Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ και έκλαιγε. Μου έλεγε “μπαμπά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Είμαι μέσα και δεν ξέρω τι να κάνω”. Με πήρε μετά η πρεσβυτέρα που πήγε να τον επισκεφτεί και μου είπε ότι τον κατηγορούν για βιασμό».

«Πέφτω από τα σύννεφα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πέσω σε έναν γκρεμό. Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω» είπε ακόμη ο πατέρας του ιερέα, την ώρα που οι αποκαλύψεις προκαλούν σοκ.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook