Έρευνα: Το 61% των Βρετανών θέλουν διακοπές χωρίς περιορισμούς και τεστ

έρευνα-το-61-των-βρετανών-θέλουν-διακοπ-1209618

Έρευνα της easyJet αποκαλύπτει ότι το 61% των Βρετανών παραθεριστών πιστεύει ότι τα ταξίδια σε πράσινους προορισμούς, σύμφωνα με το νέο σύστημα φωτεινών σηματοδοτών που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι χωρίς περιορισμούς και εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:

  • Πάνω από το ήμισυ (56%) των Βρετανών δήλωσε ότι ένα καλοκαιρινό διάλειμμα είναι αυτό που θέλουν μετά την άρση του lockdown
  • Μια μέση οικογένεια τεσσάρων ατόμων, θα μπορούσε να πληρώσει πάνω από 600 £ σε PCR Covid για να ταξιδέψει σε χώρες χαμηλού κινδύνου «πράσινης βαθμίδας» όπως Ελλάδα, Ισπανία ή Πορτογαλία
  • Ο μέσος Βρετανός πιστεύει ότι το κόστος μιας δοκιμής PCR θα πρέπει να μειωθεί σε £ 30, με μέγιστη τιμή τις 50 £
  • Η νέα έρευνα που ανέθεσε η αεροπορική εταιρεία easyJet αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες δεν έχουν κάνει διακοπές για 620 ημέρες
  • Οι παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην κάνουν διακοπές στο εξωτερικό για τρία χρόνια εάν παραμένουν οι ισχύοντες κανόνες τεστ.

Μετά την τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τα σχέδια για ταξίδια στο εξωτερικό, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το 61% των Βρετανών πιστεύουν ότι στο σύστημα ταξιδιού φωτεινού σηματοδότη, η Πράσινη βαθμίδα θα πρέπει να σημαίνει ταξίδια χωρίς περιορισμούς και εξετάσεις αυτό το Καλοκαίρι.

Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη θα προσθέσει πράσινες και πορτοκαλί κατηγορίες χωρών στην τρέχουσα κόκκινη λίστα που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση. Επί του παρόντος, στις χώρες της πράσινης λίστας απαιτείται από τους Βρετανούς να έχουν κάνει ένα τεστ PCR Covid πριν πετάξουν εκεί, με επιπλέον κόστος.

Το 55% των Βρετανών δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές φέτος το Καλοκαίρι, εάν επιβληθούν ακριβά τεστ PCR Covid, που κοστίζουν έως και 150 £, στους επιβάτες σε χώρες «πράσινου» επιπέδου, χαμηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, με το τρέχον κόστος των δοκιμών Covid, υπάρχει ο κίνδυνος τα ταξίδια στο εξωτερικό να είναι απλώς απρόσιτα για πολλές εργατικές οικογένειες που θα ήθελαν να πετάξουν από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Καλοκαίρι. Για μια τετραμελή οικογένεια, οι πρόσφατες αναφορές, υποδηλώνουν ότι μόνο οι εξετάσεις θα μπορούσαν να κοστίσουν από 240 έως 600 £ για διακοπές σε Ελλάδα, Ισπανία ή Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την έρευνα της easyJet, σε 2.000 Βρετανούς παραθεριστές, σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) των Βρετανών πιστεύουν ότι εάν οι εξετάσεις παραμένουν προϋπόθεση για ταξίδια σε χώρες χαμηλού κινδύνου πράσινης βαθμίδας, θα πρέπει να γίνονται με rapid tests, που χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα της υπόλοιπης οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι με τις πιο περίπλοκες και ακριβές δοκιμές PCR. Οι δοκιμές PCR υποβάλλονται σε επεξεργασία σε εργαστήριο και έχουν πολύ μεγαλύτερη δαπάνη από τα rapid test, που δίνουν αποτελέσματα σε 30 λεπτά.

Πάνω από τους μισούς (58%) είπαν ότι είναι πιο πιθανό να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό σε πράσινες χώρες χαμηλού κινδύνου αυτό το Καλοκαίρι, εάν η κυβέρνηση εισήγαγε φθηνότερα rapid test, αντί για ακριβές δοκιμές PCR.

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι ο μέσος Βρετανός πιστεύει ότι το κόστος μιας δοκιμής PCR θα πρέπει να μειωθεί σε £ 30 εάν πρέπει να παραμείνουν, με το μέγιστο που είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν να είναι 50 £.

Όσον αφορά στις πιο «επικίνδυνες» χώρες, πορτοκαλί και κόκκινες στο κυβερνητικό σύστημα φωτεινών σηματοδοτών, το 90% των Βρετανών συμφωνεί ότι απαιτούνται εξετάσεις για να εξασφαλιστεί ασφαλές ταξίδι.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητη η εξέταση PCR Covid κατά την επιστροφή από μια χώρα χαμηλού κινδύνου.

Η έρευνα δείχνει ότι οι Βρετανοί δεν έχουν κάνει διακοπές στο εξωτερικό για 620 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος Βρετανός πιθανώς δεν θα κάνει διακοπές στο εξωτερικό για τρία χρόνια, εάν ισχύουν οι ισχύοντες κανόνες δοκιμής και το κόστος.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι κατάλληλες καλοκαιρινές διακοπές είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την οικονομία όσο και για την ψυχική ευημερία του έθνους αυτό το Καλοκαίρι.

Δεν είναι μόνο οι διακοπές που τροφοδοτούν την επιθυμία για ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς πάνω από το ένα τρίτο (35%) θέλει να ταξιδέψει αυτό το Καλοκαίρι για να δει την οικογένεια που δεν έχει δει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, δήλωσε: «Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να βγει το συντομότερο δυνατό με τις τελικές λεπτομέρειες του καθεστώτος δοκιμών και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τις βαθμίδες που θα τεθούν στις χώρες και τα κριτήρια που θα χρησιμοποιήσει για να αποφασίσει αυτά τα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να βρίσκονται στην πράσινη βαθμίδα με βάση την προστασία που η NHS παρείχε στους Βρετανούς με τον εμβολιασμό και τη χαμηλή παρουσία μεταλλάξεων ανησυχίας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες”.

Πηγή: money-tourism.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook