Έρευνα: Ποιες είναι οι σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας;

έρευνα-ποιες-είναι-οι-σημαντικότερες-1079027

Από τον Χατζηδάκι και τον Θεοδωράκη μέχρι τον Γκάλη και τον Αντετοκούμπο. Του σημαντικότερους Έλληνες της νεότερης Ελλάδας ψήφισαν 2.500 άτομα σε έρευνα της εταιρείας «Prorata».

Ποιοι αναδεικνύονται οι σημαντικότεροι Έλληνες και Ελληνίδες στη νεότερη ιστορία της χώρας:

1. Ο Μάνος Χατζηδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης αναδεικνύονται ως οι δύο σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της Μουσικής, ενώ η Μαρία Κάλλας εισέρχεται στην πρώτη 5άδα κυρίως λόγω της στήριξης της από πολίτες που τοποθετούνται πολιτικά στο κέντρο και τα δεξιά του πολιτικού φάσματος.

2. Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος καταγράφεται με μεγάλη διαφορά ως ο σημαντικότερος Έλληνας της νεότερης Ελλάδας στον χώρο του Κινηματογράφου, της Ζωγραφικής και του Θεάτρου, ενώ ο Θόδωρος Αγγελόπουλος εμφανίζεται στην πρώτη 5άδα.

Τέλος, ο Κάρολος Κουν επίσης εισέρχεται στην 5άδα, καθώς επιλέχθηκε από μεγάλη μερίδα μεγαλύτερων ηλικιακά πολιτών.

3. Ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κωνσταντίνος Καβάφης αναδεικνύονται ως οι σημαντικότεροι Έλληνες στον χώρο της Λογοτεχνίας, με την δημοφιλία τους να καταγράφεται υψηλή μεταξύ όλων των δημογραφικών κατηγοριών. Τέλος, ο Γιάννης Ρίτσος εισέρχεται στην πρώτη 5άδα κυρίως λόγω της ψήφου των αριστερών αλλά και των ηλικιακά νεότερων πολιτών.

4. Στον χώρο της Πολιτικής ξεχωρίζουν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Καποδίστριας, ενώ την 5άδα συμπληρώνουν πρόσωπα που συνδέονται έντονα με τους τρεις ιστορικά κυρίαρχους πολιτικούς χώρους στην Ελλάδα: O Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Άρης Βελουχιώτης.

5. Στον χώρο του Αθλητισμού ξεχωρίζουν ο Νίκος Γκάλης και ο Γιάννης Αντεντοκούμπο, ενώ ο Πύρρος Δήμας ανιχνεύεται στην πρώτη 5άδα κυρίως λόγω της ψήφου των κεντρώων και των μετριοπαθέστερων δεξιών πολιτών.

6. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που σχετίζονται με την περίοδο πριν την Επανάσταση του 1821 αλλά και με τους ίδιους τους αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, πρώτος με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά ανιχνεύεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

7. Τέλος, στον χώρο των Επιστημών, ξεχωρίζει ο Γεώργιος Παπανικολάου, απολαμβάνοντας τη στήριξη όλων των δημογραφικών κατηγοριών, ενώ ο ακολουθούν ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή και ο Μανόλης Ανδρόνικος, κυρίως λόγω της στήριξης τους από πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook