Έρχονται ξανά στην Κρήτη για τον θάνατο της μητέρας τους

έρχονται-ξανά-στην-κρήτη-για-τον-θάνατ-852259

Στην Κρήτη θα βρεθούν το καλοκαίρι οι γιοι και η εγγονή της Βρετανίδας Jean Hanlon το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 9 Μαρτίου του 2009.

Όπως ανέφερε στο Cretalive ο γιος της άτυχης γυναίκας Michael Porter ο ίδιος με τον αδερφό του David και την 23χρονη ανιψιά του Rebecca θα βρεθούν στις Γούβες τον Ιούνιο και τον Αύγουστο. Είναι η πρώτη φορά που η 23χρονη εγγονή της άτυχης Βρετανίδας επισκέπτεται την Κρήτη και τα μέρη όπου έζησε και «χάθηκε» η γιαγιά της.

«Η ανιψιά μου πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει αυτό το ταξίδι για πρώτη φορά προκειμένου να επισκεφτεί το μέρος που η γιαγιά της αγάπησε τόσο πολύ και ωστόσο κατέληξε να γίνει ο τόπος που βρήκε τραγικό θάνατο. Θα κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι στα αγαπημένα μέρη της μητέρα μου αλλά και στα μέρη που καλύτερα θα ήταν να μην ξαναδούμε, αλλά πρέπει» σημείωσε ο ίδιος.

«Πρόθεση μας» ανέφερε ο Michael Porter » είναι να φέρουμε ξανά στην επιφάνεια την υπόθεση κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, και θα εκτιμούσαμε κάθε βοήθεια από όπου και αν προέρχεται. Οποιαδήποτε πληροφορία, όσο ασήμαντη μπορεί να φαίνεται, θα μπορούσε να είναι το μικρό κομμάτι των στοιχείων που χρειαζόμαστε για να ξανανοίξουμε την υπόθεση» τόνισε ο ίδιος.

Στόχος της οικογένειας στα 10 χρόνια που έχουν περάσει από τον θάνατο της Jean Hanlon είναι ο φάκελος της υπόθεσης να ξανανοίξει και να ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες, καθώς υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες του θανάτου της είναι ύποπτες.

«Αυτό που επιθυμεί η οικογένεια μας είναι δικαιοσύνη για την μητέρα μου. Δέκα χρόνια τώρα προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε το θέμα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα στείλαμε επιστολές με παραλήπτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης και τον Αρχηγό του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος ωστόσο δυστυχώς δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση μέχρι σήμερα» ανέφερε ο Michael Porter.

Ο γιος της άτυχης Βρετανίδας Jean Hanlon

Με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατο της μητέρα τους οι γιοι της άτυχης Βρετανίδας δημιούργησαν ένα βίντεο στην μνήμη της όπου περιλαμβάνει όλα όσο έχουμε ζήσει αυτό το χρονικό διάστημα αλλά και για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσους τους βοήθησαν και τους υποστήριξαν.

Παράλληλα η οικογένεια έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο«Justice for Jean Hanlon/Porter’s suspicious death in Crete» σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει τις αρχές σχετικά με το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης, την διενέργεια νέων ερευνών και την απονομή δικαιοσύνης. Ήδη έχουν συλλεχθεί πάνω από 2000 υπογραφές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook