Έρχονται βροχές – Πότε θα αλλάξει ο καιρός στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη

έρχονται-βροχές-πότε-θα-αλλάξει-ο-και-1604630

Βροχές Παρασκευή και Σάββατο, με καλές θερμοκρασίες

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές θα εξελιχθεί ο καιρός στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη τις επόμενες ημέρες. Η καλοκαιρία με τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα Πέμπτη ενώ από αύριο Παρασκευή προβλέπονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στους 16 – 17 βαθμούς Κελσίου. Για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Θα αλλάξει αλλά λίγο το σκηνικό του καιρού. Και χθες είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ξεπεράσαμε τους 22 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές στα Χανιά, είναι θερμοκρασίες που είναι 7 βαθμούς παραπάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και σήμερα περιμένουμε να έχουμε θερμοκρασίες σε αυτά τα επίπεδα των 20-22 βαθμών, κυρίως στις βόρειες ακτές του νησιού, στα Χανιά εκτιμώ ότι θα δούμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες πιθανόν και ολόκληρης της χώρας.

Βέβαια θα έχουμε μια αλλαγή, επειδή οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς την Παρασκευή, θα πέσει η μέγιστη θερμοκρασία, θα είμαστε περίπου στους 16 -17 βαθμούς Κελσίου, θα έχουμε και κάποιες βροχές από την Παρασκευή από ένα μέτωπο το οποίο θα διασχίσει την χώρα μας και θα δώσει βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά τμήματα του νησιού, κυρίως στο νομό Χανίων. Δεν θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές αλλά θα είναι αρκετές βροχές».

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο οι βροχές που θα εκδηλωθούν δεν θα έχουν διάρκεια αλλά ποσότητα:

«Δεν θα κρατήσουν πολύ. Πιθανότατα να έχουμε και μέσα στο Σάββατο βροχές, πάλι με νοτιάδες, από ένα νέο σύστημα που θα επηρεάσει την χώρα και θα δώσει και μεγάλα ύψη βροχής στην ηπειρωτική χώρα. Η Κρήτη θα επηρεαστεί αρκετά λιγότερο από αυτά τα διαδοχικά συστήματα που επηρεάζουν τη χώρα μας».

Σχετικά με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται για την εποχή, ο κ. Λαγουβάρδος δήλωσε πως το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι η διάρκεια των φαινομένων:

«Είναι πολύ μεγάλες οι αποκλίσεις προς τα πάνω. Αυτό μας ανησυχεί γιατί δεν είναι ένα μόνο διήμερο, τριήμερο, γιατί πάντα συνέβαινε μέσα στον χειμώνα να έχουμε ζεστές ημέρες, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε ολόκληρη την χώρα μας. Αυτό το βλέπουμε πλέον τους τελευταίους μήνες να συμβαίνει συστηματικά. Ο Δεκέμβρης ήταν ένας πάρα πολύ ζεστός μήνας. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η διάρκεια των ημερών που έχουμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι κρύοι μήνες και θα έχουμε ψυχρές εισβολές.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, υπάρχει πιθανότητα από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας να εκδηλωθούν περισσότερες βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook