Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη – Δείτε τον χάρτη

έρχονται-βροχές-και-καταιγίδες-στην-κ-1106302

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί τη Δευτέρα 19/10 στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί μέχρι την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Αποτέλεσμα της παρουσίας αυτού του χαμηλού θα είναι η επικράτηση βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη νότια χώρα. Οι εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο το διήμερο Τρίτη 20/10 και Τετάρτη 21/10 θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Επισημαίνεται ότι, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 20/10 ο καιρός στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη αναμένεται να επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 22/10 δίνοντας πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Με αφορμή την επερχόμενη κακοκαιρία θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη λειτουργίας συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο.

Υπενθυμίζουμε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr λειτουργεί στην Κρήτη 50 μετεωρολογικούς σταθμούς εκ των οποίων 20 στα Χανιά και 7 στο Ρέθυμνο.

Σε συνδυασμό με τις δορυφορικές φωτογραφίες και τις μετρήσεις των σταθμών αυτών θα δίνουμε συνεχώς ενημέρωση για την εξέλιξη των φαινομένων στο νησί, όταν αυτά ξεκινήσουν.

Σύνταξη άρθρου: Κ. Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook