Έρχονται βαριά πρόστιμα για παραβάσεις σε μπαρ, κλαμπ, καφέ, εστιατόρια, από 15 Ιουλίου

έρχονται-βαριά-πρόστιμα-για-παραβάσε-1247484

Αλλάζει το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και γίνεται πιο αυστηρό

Στη χθεσινή (Δευτέρα) σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται αυστηροποίηση των προστίμων για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα και αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση στην οποία θα υποπίπτουν.

Εξετάζεται παράλληλα και ένας τρόπος ανταμοιβής για επιχειρήσεις και πολίτες που σέβονται τα μέτρα.

Η κυβέρνηση προχωρά σε δημιουργία μιας ψηφιακής πύλης στην οποία θα αναφέρονται τα καταστήματα και οι χώροι ψυχαγωγίας που τηρούν τα μέτρα και είναι συνεπείς στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και αυτοί που τα παραβιάζουν.

Η προσοχή επικεντρώνεται στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει μεγάλες συρροές κρουσμάτων σε παραλιακά κλαμπ και χώρους ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα θα «κλειδώσουν» σε νέα σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, και θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου.

Οι λεπτομέρειες για το σαφάρι ελέγχων θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που συζητήθηκε στην σύσκεψη αφορά σε:

  • Ελέγχους στη νυχτερινή διασκέδαση από την ΕΛΑΣ, η οποία βγαίνει ξανά στην πρώτη γραμμή μετά από μία περίοδο αδρανοποίησης λόγω των γεγονότων της Νέας Σμύρνης
  • Έμφαση ιδίως στους μεγάλους χώρους διασκέδασης, όπου συγκεντρώνεται κυρίως η νεολαία
  • Αύξηση των προστίμων για παραβάσεις
  • Αναστολή λειτουργίας με την πρώτη παράβαση
  • Λίστα επιχειρήσεων που τηρούν τα μέτρα ως ένα κίνητρο για τους καταστηματάρχες

Επίσης σε περίπτωση που ένας χώρος έχει χαρακτηριστεί ως «μεικτός» αλλά είτε δεν τηρηθεί το ποσοστό πληρότητας, είτε εντοπιστεί επιπλέον αριθμός ανεμβολίαστων, τότε η επιχείρηση θα κινδυνεύει να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση, χωρίς καμία προηγουμένως ενημέρωση.

Επιπλέον, η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου όλοι οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν ποιες επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση την νομοθεσία και ποιες δεν τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

One thought on “Έρχονται βαριά πρόστιμα για παραβάσεις σε μπαρ, κλαμπ, καφέ, εστιατόρια, από 15 Ιουλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook