Έρχονται Toyota με σήματα Suzuki: Η νέα συμφωνία των δύο εταιριών

έρχονται-toyota-με-σήματα-suzuki-η-νέα-συμφωνία-τ-916014

H Toyota και η Suzuki επίσημα ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας συμμαχίας, που ανοίγει νέους ορίζοντες ανάπτυξης για τις δύο εταιρείες.

Η νέα αυτή συμμαχία περιλαμβάνει την εξαγορά 24 εκατομμυρίων μετοχών της Suzuki από την Toyota (ή το 4,94% συνολικά της μάρκας) αντί 96 δις. ιαπωνικών γεν, ενώ από την πλευρά της η Suzuki θα εξαγοράσει μετοχές αξίας 48 δις γεν από την Toyota.

Στόχος της νέας συμμαχίας, όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες, είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας (π.χ. η δυναμική της Toyota στα ηλεκτρικά-υβριδικά, η εμπειρία της Suzuki στην κατασκευή τεχνολογιών για compact μοντέλα) και η συνεργασία τους στην εξέλιξη και παραγωγή νέων μοντέλων.

Φυσικά, από τη νέα αυτή συμμαχία στην αυτοκίνηση οι Toyota και Suzuki θα επωφεληθούν και από την κοινή εξέλιξη τεχνολογιών στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς που θα απαιτηθούν από τη ραγδαία εξέλιξη της αυτοκίνησης στο άμεσο μέλλον.

Εμείς από την πλευρά μας αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως έχουμε ξαναγράψει τα πρώτα νέα μοντέλα που θα δούμε άμεσα στην Ευρώπη, θα είναι τα νέα υβριδικά της Suzuki που θα βασιστούν πάνω στα Toyota RAV4 και Toyota Corolla Touring Sports.

Επίσης, η Toyotaθα κατασκευάσει κινητήρες της Suzuki στο εργοστάσιό της στην Πολωνία. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν και στην εξέλιξη υβριδικών οχημάτων για την Ινδία, με την Suzuki να παράγει δύο compact μοντέλα για την Toyota βασισμένα σε δύο υπάρχοντα αυτοκίνητά της, καθώς και άλλα τέσσερα μοντέλα της για την αγορά της Αφρικής.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook