Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί: Πόσο θα κοστίζει η κούρσα;

έρχονται-τα-ιπτάμενα-ταξί-πόσο-θα-κοστ-1323353

Σε μια πόλη με… κυκλοφοριακό χάος οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ιπτάμενο ταξί της Volocopter, το οποίο με μια πρώτη ματιά είναι ένα τεράστιο drone που έχει και καμπίνα.

Η μια μετά τις άλλες οι ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις ανακοινώνουν πως θα προσθέσουν ιπτάμενα ταξί στα αεροδρόμιά τους προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις μετακινήσεις των επιβατών, αλλά και για να μειωθεί το πρόβλημα της κίνησης. Η Ρώμη ανακοίνωσε πως από το 2024 χάρη στη νέα τεχνολογική εξέλιξη.

Σε μια πόλη με… κυκλοφοριακό χάος οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ιπτάμενο ταξί της Volocopter, το οποίο με μια πρώτη ματιά είναι ένα τεράστιο drone που έχει και καμπίνα. Η γερμανική start up εδώ και χρόνια σχεδιάζει το μοντέλο Volocity.

Όπως δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, η διοίκηση του Aεροδρομίου Φιουμιτσίνο – Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία, ώστε να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία των πρωτότυπων ιπτάμενων ταξί.

Είναι ηλεκτρικό και τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρία λιθίου, ενώ έχει και 18 έλικες. Η μέγιστη ταχύτητα που πιάνει είναι τα 110 χιλιόμετρα την ώρα, προσγειώνεται και απογειώνεται κάθετα, ενώ οι κατασκευαστές του αναφέρουν πως μπορεί να διανύσει σε 15 λεπτά μια απόσταση 45 λεπτών, όπως είναι για παράδειγμα αυτή από το αεροδρόμιο της Ρώμης ως το κέντρο της πόλης. Στην καμπίνα θα υπάρχει χώρος για δύο ανθρώπους. Τον πιλότο και τον επιβάτη.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα δημιουργηθούν ξεχωριστές ζώνες απογείωσης και προσγείωσης των ιπτάμενων ταξί, ενώ αρχικά κάθε διαδρομή θα κοστίζει στους πελάτες περί τα 140 με 150 ευρώ, αν και οι υπεύθυνοι εκτιμούν πως στο μέλλον το κόστος θα μειωθεί περαιτέρω.

Προκειμένου να γνωρίσουν οι πολίτες της Ρώμης τι θα… πετάει σύντομα πάνω από τα κεφάλια τους, το Volocopter εκτέθηκε κιόλας στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ πρόκειται να παρουσιαστεί και σε άλλες αρκετές ιταλικές πόλεις.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook