Έρχονται τα drones της τροχαίας για κλήσεις σε παραβάτες οδηγούς

έρχονται-τα-drones-της-τροχαίας-για-κλήσεις-996247

Ξεκίνησε ήδη στην Ισπανία και αναμένεται να εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη: Τα drones θα εντοπίζουν παραβάτες οδηγούς χωρίς να γίνονται αντιληπτά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η περίφημη «Guardia Civil», η πανίσχυρη Ισπανική Πολιτοφυλακή, χρησιμοποίησε πιλοτικά drones για την παρακολούθηση διαφόρων τμημάτων σε δύο αυτοκινητοδρόμους της χώρας, που κατάφεραν να καταγράψουν 10 οδικές παραβάσεις σε 530 οχήματα που παρακολούθησαν.

Τα drones χειρίζονταν από ειδικό προσωπικό του νέου τμήματος drones της τοπικής τροχαίας και του Υπουργείου μεταφορών, πετώντας σε ύψος 120 μέτρων.

Ο κύριος στόχος τους ήταν ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου με ποδηλατόδρομο στον οποίο έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα. Εκεί, τα drones κατέγραψαν ποιοι οδηγοί αγνόησαν την ειδική σήμανση και έθεσαν σε κίνδυνο τους κινούμενους ποδηλάτες.

πίσης, λόγω της ευρείας δυνατότητας κάλυψης από τις κάμερές τους, τα drones χρησιμοποιήθηκαν και για να εντοπίσουν οδηγούς που χρησιμοποιούσαν κινητό στο αυτοκίνητο, ειδοποιώντας στη συνέχεια τους χειριστές της τροχαίας.

Πλέον η Ισπανική Πολιτοφυλακή θα διευρύνει τη χρήση drones και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας, όπου συμβαίνουν πολλά ατυχήματα. Στόχος της είναι να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατόν οι παραβάσεις και τα ατυχήματα.

Πηγή: newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook