Έρχονται οι 100 δόσεις για χρέη προς τους Δήμους – Όλες οι λεπτομέρειες

έρχονται-οι-100-δόσεις-για-χρέη-προς-τους-823973

Εξόφληση οφειλών προς Δήμους σε έως και 100 δόσεις αλλά και μείωση έως και 100% των προσαυξήσεων προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου που αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που παρουσιάζει η «Δημοκρατία»:

– Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, έπειτα από αίτηση του οφειλέτη στον δήμο.

– Η αίτηση υποβάλλεται το αργότερο εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

– Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, εκτός από την τελευταία, που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.

– Εάν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ υπάρχει απαλλαγή από τις προσαυξήσεις κατά 100%. Η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις μειώνεται όσο αυξάνονται οι δόσεις και συγκεκριμένα:

— από δύο έως 24 δόσεις απαλλαγή κατά 80%

— από 25- 48 δόσεις απαλλαγή κατά 70%

— από 49- 72 δόσεις απαλλαγή κατά 60%

— από 73 έως 100 δόσεις απαλλαγή κατά 50%.

Η καθυστέρηση της δόσης θα συνεπάγεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη μέρα που όφειλε να καταβληθεί.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και χρέη ήδη ρυθμισμένα, αν ο οφειλέτης κρίνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πιο συμφέρουσα. Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook