Έρχονται νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Μάσκες παντού εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι – Τι θα γίνει με τα σχολεία

έρχονται-νέα-μέτρα-για-τον-κορονοϊό-μά-1094726

Παντού μάσκες, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους ζητούν οι λοιμωξιολόγοι από την κυβέρνηση

Χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς αλλά και τους εξωτερικούς – δημόσιους χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Αυτό αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «εφόσον χρειαστεί και τα κρούσματα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τότε θα εφαρμοστεί ότι στον Πόρο και σε άλλες τοπικές κοινωνίες με αυξημένο επιδημικό φορτίο. Μάσκα παντού τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους».

Όπως μάλιστα επανέλαβε ο κ. Μαγιορκίνης «πρέπει να ρίξουμε πάγο στον ιό και έχουμε εισηγηθεί μάσκα παντού και σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους».

Κατά τον καθηγητή «δεν υπάρχει λόγος να μην φοράμε μάσκα. Υπάρχουν έτοιμα σχέδια τα οποία είναι έτοιμα να εφαρμοστούν» ενώ στην ερώτηση πότε θα εφαρμοστεί η χρήση μάσκας παντού διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε πολύ κοντά στην οριζόντια εφαρμογή του μέτρου. Το πιθανότερο είναι να συνεχίσουμε σε τοπικό επίπεδο και όπου υπάρχει ανάγκη».

Την ίδια στιγμή στο τραπέζι υπάρχει και η σκέψη να κλείνουν όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια σε όλη την επικράτεια στις 12 τα μεσάνυχτα κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και άλλους παράγοντες.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής ανέφερε πως το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του μήνα, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ενδεχόμενη πραγματοποίηση αυτού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους.

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο φάσεις. “Ας πούμε του Δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα”, ανέφερε ως παράδειγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook