Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε επιχειρήσεις – Πώς θα λειτουργούν

έρχονται-μίνι-βρεφονηπιακοί-σταθμοί-1304592

Από το επόμενο έτος θα δημιουργηθούν “μίνι” βρεφονηπιακοί σταθμοί σε μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα υλοποιηθεί από το επόμενο έτος και θα καλύψει μέχρι περίπου 20 χιλιάδες μικρά παιδιά, βρέφη και νήπια εργαζομένων γονέων μεγάλων επιχειρήσεων.

Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα κέντρο φύλαξης των παιδιών, ένας μίνι βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην επιχείρηση με αντίστοιχες μονάδες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, θα υπάρξουν αντίστοιχες υποδομές εάν το παιδί είναι κάποιων μηνών ή εάν είναι μεγαλύτερο.

“Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι μια απάντηση στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε”, συμπλήρωσε.

Πώς θα λειτουργεί ο μίνι βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην επιχείρηση

Όσον στον τρόπο που θα λειτουργήσει αυτός ο μίνι βρεφονηπιακός σταθμός είπε ότι η εργαζόμενη γυναίκα μεγάλης επιχείρησης θα μπορεί να αφήνει το παιδί της στο κέντρο φύλαξης παιδιών που θα δημιουργηθεί στη επιχείρηση της, θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα ασχολείται με το παιδί της και έτσι η εργαζόμενη μητέρα θα είναι πιο ήσυχη.

enikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook