Έρχονται και στην Κρήτη 6 υδατοδρόμια – Που θα προσθαλασσωθούν τα πρώτα υδροπλάνα

έρχονται-και-στην-κρήτη-6-υδατοδρόμια-528538

Έπειτα από πολυετείς καθυστερήσεις και αναβολές το φιλόδοξο εγχείρημα δημιουργίας 100 υδατοδρομίων, σε λιμάνια και λίμνες, εκ των οποίων εκ των οποίων 6 στην Κρήτη,  έχει μπει στην τελική του ευθείας, με το νέο νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου. Μάλιστα σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται ήδη υδατοδρόμια σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο,  Σητεία, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα.

Τα τελευταία χρόνια εμπόδιο για τη δρομολόγηση υδροπλάνων στη χώρα μας αποτελεί σταθερά η συνεχής αναβλητικότητα των κυβερνήσεων και η ατέλειωτη γραφειοκρατία, που δεν επιτρέπουν να θεσπιστεί το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο.

Από τη στιγμή όμως που θα αρθούν τα πρώτα εμπόδια για την λειτουργία υδατοδρομίων και τη δρομολόγηση υδροπλάνων στη χώρα μας, οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από τα υδατοδρόμια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί, στην Κέρκυρα, στους Παξούς και στην Πάτρα το Μάιο του 2020.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και άλλες, από τα υδατοδρόμια που βρίσκονται υπό αξιολόγηση- έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και αφορούν την Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, μέχρι την Πελοπόννησο, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Σε αυτή την προοπτική αναμένεται εξάλλου να βοηθήσουν τα επενδυτικά σχήματα Ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών ομίλων, από Γερμανία, Βρετανία, Ιαπωνία, με πολύτιμη εμπειρία στον τομέα των αερομεταφορών, που θα διαχειριστούν τα υδροπλάνα.

zarpanews.gr

One thought on “Έρχονται και στην Κρήτη 6 υδατοδρόμια – Που θα προσθαλασσωθούν τα πρώτα υδροπλάνα

  1. Καλή ιδέα αλλά μην γίνει πάλι όπως με την Φράπορτ. Η εταιρεία που θα τα δουλέψει πρέπει να ειναι πιο σοβαρή και αξιόπιστη. Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook