Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Κρήτη – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

έντονα-καιρικά-φαινόμενα-τις-επόμενε-1449136

Έντονη αστάθεια του καιρού επηρεάζει τα Χανιά καθώς και άλλες περιοχές της Κρήτης από το πρωί της Τρίτης, όπως δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα. Αυτό έχει να κάνει με τοπική εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιες περιοχές θα πληγούν με αυτή την ένταση, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα.

Μιλώντας στo Zarpa Radio 89.6 και στον Λεωνίδα Φιλικόζη, ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως «βρισκόμαστε στη φάση της θερμικής αστάθειας που ευνοείται κυρίως από τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες εκδηλώνονται. Ήδη είδαμε κάποιες βροχές να έχουν εκδηλωθεί και στα Χανιά και ανατολικότερα, όμως είναι ήπιες».

Προσοχή της επόμενες ώρες

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα τις βραδινές ώρες της Τρίτης και αναμένεται να διαρκέσουν ως το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

«Από το βράδυ της Τρίτης, ως το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός θα είναι ασταθής χωρίς όμως να προσδιορίζεται ακριβώς σε ποια περιοχή θα εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

«Ως νησί, είμαστε στη ζώνη που θα επηρεαστεί από αυτές τις συνθήκες. Προφανώς μία απλή βροχή δεν προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά μία καταιγίδα, μία ένταση της βροχόπτωσης, άνεμοι που μπορεί να προκληθούν από την καταιγίδα καμιά φορά γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι και αυτοί είναι που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή» τόνισε ο μετεωρολόγος.

Πτώση της θερμοκρασίας 

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. Όπως είπε ο κ. Λέκκας είναι στα χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα με τις μέγιστες τιμές να διαμορφώνονται στους 28 βαθμούς κατά μέσο όρο. Ίσως πέσει λίγο ακόμα, λόγω της βροχόπτωσης. Παρόλα αυτά θα υπάρχει αρκετή υγρασία.

 Απαγορεύεται η διέλευση σε όλα τα φαράγγια και ορεινά μονοπάτια

Υπενθυμίζεται πως λόγω της αλλαγής του σκηνικού του καιρού, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και προσέγγιση σε όλα τα φαράγγια και τα ορεινά μονοπάτια της Π.Ε. Χανίων, επειδή υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης από ορμητικά νερά από το πρωί της Τρίτης μέχρι αύριο, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022. (δείτε εδώ)

Κατ’ επέκταση, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστός. Για τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση και αφότου ληφθούν επικαιροποιημένες ενημερώσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook