Έρχονται εμβολιασμοί και για τους 16άρηδες

έρχονται-εμβολιασμοί-και-για-τους-16άρη-1204095

Τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 16 ετών και στη χώρα μας προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε ότι οι νέοι κάτω των 30 ετών δε θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ο εμβολιασμός των νέων, θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, καθώς το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που ο EMA εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και για μικρότερες ηλικίες «θα πάμε και πιο κάτω».

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους νέους ηλικίας κάτω των 30 ετών, ανέφερε ότι με βάση τον σχεδιασμό θα γίνει εντός του Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση τα ραντεβού θα ανοίγουν ανά πενταετία, ξεκινώντας από τους 25-29 ετών. «Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε τα ξημερώματα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 40.000 ραντεβού.  Επίσης, τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

lifo.gr 

One thought on “Έρχονται εμβολιασμοί και για τους 16άρηδες

  1. Πάνω απ’ το πτώμα μου…. Όποιος θέλει και έχει τα μέζεα ας έρθει να μου ζητήσει να εμβολιάσω το παιδί μου…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook