Έρχονται δυνατές βροχές και αφρικανική σκόνη στα Χανιά – Πότε θα χαλάσει ο καιρός στην Κρήτη

έρχονται-δυνατές-βροχές-και-αφρικανι-1542768

Στους 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την Κυριακή στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη, με έντονες βροχοπτώσεις κυρίως στις δυτικές και νότιες περιοχές ενώ αναμένεται και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα είναι πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου, όπως δήλωσε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας για τις καιρικές συνθήκες.

«Για την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες στην Κρήτη, δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα έντονο. Βροχές έχουμε και θα έχουμε και αύριο Σάββατο στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ένα νέο όμως αρκετά ισχυρό σύστημα θα μας επηρεάσει από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή, το οποίο θα επηρεάσει και την Κρήτη.

Την Κυριακή θα έχουμε εκτεταμένο πεδίο βροχοπτώσεων σε όλη την χώρα. Θα έχουμε αρκετά έντονα φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Θα επηρεάσει και τη ν Κρήτη όλη την ημέρα της Κυριακής. Θα βρέξει σχεδόν παντού στο νησί. Εκτιμούμε ότι τα μεγάλα ύψη βροχής θα είναι στα δυτικά και νότια, του νομού Χανίων δηλαδή».

«Θέλει προσοχή γιατί γενικά είναι μια κακοκαιρία, η οποία θα είναι επικίνδυνη στην χώρα, θα βγουν και ανακοινώσεις σήμερα ή αύριο σχετικά με την κακοκαιρία της Κυριακής, στα ηπειρωτικά θα έχουμε μεγάλα ύψη βροχής».

Νοτιάδες στην Κρήτη

Οι άνεμοι σύμφωνα με τις προγνώσεις των ειδικών, θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ στην Κρήτη.

«Οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες λόγω των νοτιάδων», συμπλήρωσε ο κ. Λαγουβάρδος.

Βροχές και την άλλη εβδομάδα

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν το βράδυ της Κυριακής ενώ νέο κύμα βροχοπτώσεων αναμένεται να εμφανιστεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου: «Πιθανόν να έχουμε κάποιες βροχοπτώσεις την Τρίτη, αλλά μικρότερης έντασης».

Οι βροχές που θα εκδηλωθούν την Τρίτη αναμένεται να διαρκέσουν όλη την επόμενη εβδομάδα ενώ οι ευνοϊκές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν περίπου μέχρι 20 Δεκεμβρίου. «Και το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα έχουμε καλές θερμοκρασίες. Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για το τρίτο δεκαήμερο, κοντά στα Χριστούγεννα, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο με σιγουριά».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Έρχονται δυνατές βροχές και αφρικανική σκόνη στα Χανιά – Πότε θα χαλάσει ο καιρός στην Κρήτη

  1. Να της δοσουν (της κακοκαιριας) ελληνικο ονομα τουλαχιστον…..και οχι τιποτα ξενοφερτο ονομα.Τι ωραια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook