Έρχονται αλλαγές στα επιδόματα: Τι θα γίνει με το Χριστουγεννιάτικο δώρο και τους πλειστηριασμούς

έρχονται-αλλαγές-στα-επιδόματα-τι-θα-γ-1063505

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα εξαγγελθέντα δύο μέτρα ενίσχυσης -αναστολή πλειστηριασμών και επίδομα Χριστουγέννων- πριν διευκρινιστούν από τα αρμόδια υπουργεία, αναφέρουν:

Καταρχάς για τους πλειστηριασμούς αναμένεται ότι θα κατατεθεί ρύθμιση από το Υπ. Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά το επίδομα ενδέχεται να δοθεί σε πληττόμενα νοικοκυριά που δεν στηρίχθηκαν από τα ήδη θεσμοθετημένα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Το έκτακτο επίδομα ως ενίσχυση, δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά κοινωνικού μερίσματος όπως τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα είναι διαφοροποιημένo.

Έκτακτο επίδομα, τύπου Δώρου Χριστουγέννων, ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε 1,4 εκατ. συνταξιούχους δεν θα λάβουν τα αναδρομικά του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφορά πληττόμενα, από την κρίση του κορονοϊου, νοικοκυριά όπως:

  • Oι χαμηλοσυνταξιούχοι (του πρ. ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του Δημοσίου, όσοι «έχασαν» το ΕΚΑΣ) που δεν έλαβαν αναδρομικά (είχαν άθροισμα συντάξεων – κύριων και επικουρικών- λιγότερα από 1.000 το 2012)
  • Nοικοκυριά που επλήγησαν οικονομικά από τον κορονοϊό με χαμηλά εισοδήματα (οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ).
  • Σε όσους λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και
  • Στους μακροχρόνια άνεργους, που έχουν μείνει εκτός επιδότησης, από προηγούμενα μέτρα στήριξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook