Έρχονται αλλαγές στα δέντρα στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων

έρχονται-αλλαγές-στα-δέντρα-στον-δημο-1271068

Την αντικατάσταση δέντρων στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων θα κληθεί να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων στην σημερινή του συνεδρίαση. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr πρόκειται για δέντρα εντός της παιδικής χαράς, τα οποία υπέστησαν βλάβες στο ριζικό τους σύστημα, κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής της παιδικής χαράς. Συνεπώς, η υπηρεσία πρασίνου εισηγείται την απομάκρυνση των δύο αυτών δέντρων για λόγους ασφαλείας και την αντικατάστασή τους από άλλα.

Πάντως, συνολικότερα επίκεινται αλλαγές στη χλωρίδα του Δημοτικού Κήπου των Χανίων κάτι που προβλέπεται στην προκήρυξη του έργου ανάπλασης.

Ειδικότερα, αυτό που θα γίνει για λόγους ασφαλείας κυρίως καθώς τα υπάρχοντα δέντρα έχουν επιφανειακό ριζικό σύστημα και μπορεί να πέσουν ξαφνικά προκαλώντας ατύχημα στους επισκέπτες του Κήπου.

Συνεπώς, στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου προβλέπεται εντός του Δημοτικού Κήπου η απομάκρυνση ενός αριθμού μεγάλων δέντρων και η αντικατάστασή τους με νεώτερα και διαφορετικού είδους δέντρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook