Έρχεται voucher θέρμανσης για δικαιούχους Fuel Pass – Πώς θα κάνετε αίτηση

έρχεται-voucher-θέρμανσης-για-δικαιούχους-fuel-pas-1519497

Σκέψεις για αυξημένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στα πρότυπα του voucher του Fuel Pass υπάρχει στην κυβέρνηση, στα πλαίσια των μέτρων στήριξης που έχουν πέσει στο τραπέζι και επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για να βγει ο δύσκολος χειμώνας.

Μάλιστα, το σενάριο που εξετάζεται, προβλέπει αυξημένο κονδύλι -σε σχέση με πέρσι- κατά περίπου 20%, αλλά διευρυμένο αριθμό δικαιούχων αυξάνοντας τα εισοδηματικά κριτήρια. Πληροφορίες αναφέρουν πως το voucher για θέρμανση θα γίνει στα πρότυπα του Fuel Pass με εισοδηματικό ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Ό,τι δηλαδή ίσχυε και για το Fuel Pass.

Υπενθυμίζεται, πως για τους δικαιούχους του επιδόματος βενζίνης, το ΦΕΚ ανέφερε:

«Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, δύναται να αιτείται τη χορήγηση σε αυτό οικονομικής ενίσχυσης προς τον σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης.»

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσει σε εξαγγελίες για τα άμεσα στήριξης για τον επόμενο χειμώνα το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου από τη ΔΕΘ.

Πού κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ θα δεχτεί και φέτος την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Πώς κάνετε αίτηση για voucher θέρμανσης

  • Είσοδος στην πλατφόρμα
  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος
  • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  • Επιλέγω είδος καυσίμου
  • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  • Επιλέγω οικισμό
  • Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας
  • Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Πότε θα μπουν τα χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ενδεχομένως, φέτος, η πλατφόρμα να ανοίξει νωρίτερα, έτσι ώστε το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά στα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook