Έρχεται το Gov.gr: 1.000 υπηρεσίες του Δημοσίου online για τους πολίτες – Πώς και πότε θα λειτουργήσει

έρχεται-το-gov-gr-1-000-υπηρεσίες-του-δημοσίου-online-990980

Το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η δημιουργία – ολοκλήρωση της ενιαίας πύλης Gov.gr μέσω της οποίας θα παρέχονται ηλεκτρονικά στους πολίτες πάνω από 1.000 υπηρεσίες του Δημοσίου και κρατικών φορέων, κατά το πρότυπο της βρετανικής πύλης Gov.uk.

Η διαδικτυακή πύλη η οποία θα είναι προσπελάσιμη μέσω των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων που θα πάρουν οι πολίτες στα χέρια τους στο τέλος του 2021, μόλις λειτουργήσει θα έχει κωδικοποιημένες όλες τις βασικές υπηρεσίες του Δημοσίου και ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε αυτές από το σπίτι, από το γραφείο ή ακόμη και από το κινητό τηλέφωνο με ένα απλό κλικ. Η πρώτη εκδοχή του Gov.gr θα είναι διαθέσιμη στους πολίτες μέσα στην άνοιξη. Θα αποτελεί δε τον κεντρικό κατάλογο δημοσίων δεδομένων των φορέων της ελληνικής κυβέρνησης.

Ήδη στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες που βγήκε πρόσφατα στον αέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», υπάρχει πρόβλεψη για υποδομή eIDAS που θα συμβάλει στην ασφαλή ταυτοποίηση των χρηστών του Gov.gr. Στόχος του φιλόδοξου σχεδίου είναι να αντικατασταθούν από ένα ενιαίο portal οι εκατοντάδες ιστοσελίδες κρατικών οργανισμών μέσω των οποίων παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook