Έρχεται το διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Παλαιόχωρας – Εκατοντάδες συμμετοχές από 26 χώρες τεσσάρων ηπείρων

έρχεται-το-διεθνές-σκακιστικό-τουρνο-1466828

Για άλλη μια χρονιά το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας μας κάνει περήφανους! Το κορυφαίο Σκακιστικό Τουρνουά της Ελλάδος λάμπει και αυτή τη χρονιά από σκακιστές με Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες επιτυχίες!

Ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την επίσημη έναρξή του, ήδη οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 200 από 26 χώρες τεσσάρων ηπείρων! Σκακιστές από Αμερική – Καναδά – Βραζιλία – Νότια Αφρική – Ινδία – Κορέα και πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν δηλώσει συμμετοχή στο καθιερωμένο ραντεβού που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και 15 χρόνια. Δεν είναι όμως μόνο η μαζικότητα που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι και η ποιότητα των παικτών που το κατατάσσει στην κορυφή των Ελληνικών Τουρνουά και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης!

Ήδη τη φετινή χρονιά βλέπουμε πάνω από 50 σκακιστές τιτλούχους στις λίστες συμμετοχών από τους οποίους οι 19 έχουν τον ανώτερο τίτλο του GM!

Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι όμως οι διακρίσεις που φέρνουν αυτοί οι σκακιστές! Σκακιστές που έχουν κατακτήσει επανειλημμένως Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε Νεανικές κατηγορίες! Να ξεχωρίσουμε ένα παιδί φαινόμενο από την διπλανή μας χώρα την Τουρκία τον Ali Marandi που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές πρώτη θέση σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάνοντας ένα ρεκόρ που δεν το έχει πετύχει άλλος σκακιστής στον κόσμο! Κοντά του δύο σκακίστριες από Ρωσία και Πολωνία, η ΙΜ Olga Badelka και η IM Maltsevskaya Aleksandra που έχουν ανέβει στο βάθρο στις κορυφαίες αυτές διοργανώσεις συνολικά 11 φορές!

Έχουν κατακτήσει και οι δύο, πρώτες θέσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σίγουρα μαζί με την Irina Bulmaga από την Ρουμανία και την Cyfka Karina από την Πολωνία κορυφαία ονόματα του γυναικείου σκακιού μας προϊδεάζουν και τις μάχες που θα δούμε στην Γυναικεία κατάταξη!

Κοντά μας και οι κορυφαίοι Έλληνες σκακιστές όπως, ο Πολυπρωθλητής μας GM Χρήστος Μπανίκας που έρχεται για 15 η συνεχόμενη χρονιά κάνοντάς τον, τον πιο θερμό υποστηρικτή του τουρνουά και τον GM Νικόλα Θεοδώρου που τόσα πολλά έχουν γραφτεί για τις επιτυχίες του και ο οποίος θα έρθει αυτή τη φορά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Grand Maître! Έναν τίτλο που η Παλαιόχωρα ήταν αυτή που του άνοιξε πρώτα απ’ όλα τον δρόμο για την επίτευξη των χρυσών νορμών!

Την ποιότητα αυτών των σκακιστών αναμένεται να εκμεταλλευτούν με τη συμμετοχή τους και πλήθος σκακιστών του Νομού μας αρπάζοντας την ευκαιρία ότι η σπουδαία αυτή διοργάνωση γίνεται στον τόπο μας. Μη ξεχνάμε ότι τα Χανιά πρωταγωνιστούν στο Πανελλήνιο Σκάκι με τις επιτυχίες των αθλητών τους και τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν σπουδαίες ευκαιρίες για την βελτίωση των αγωνιστικών τους επιδόσεων.

Τέλος το τουρνουά αυτό όλα αυτά τα χρόνια διεξαγωγής του, με τις άριστες διοργανώσεις που έχουν γίνει και τα θετικά σχόλια που ακούγονται σε όλο τον κόσμο προσφέρει πολύπλευρα οφέλη. Αποτελεί το πολυπληθέστερο και με τη μεγαλύτερη διάρκεια αθλητικό γεγονός στην Κρήτη και για το φετινό καλοκαίρι. Ένα τουρνουά που αποδεικνύει έμπρακτα την αξία του αθλητικού τουρισμού με τεράστια οφέλη για την περιοχή και για τα Χανιά γενικότερα.

Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ, ο Δήμος Καντάνου Σελίνου και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να το διατηρήσουν σε αυτό το ψηλό επίπεδο. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του ΕΟΤ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook