Έρχεται στα Χανιά το περιφερειακό πρωτάθλημα Badminton

Για πρώτη φορά στην Κρήτη, θα διεξαχθεί περιφερειακό πρωτάθλημα Badminton όλων των ηλικιών, συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης, του Δήμου Χανίων και του ΑΠΣ Άνεμος Χανίων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Χανιά στο Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής Σαββατοκύριακο 26-27/1/19 σύμφωνα με την προκήρυξη, οι οποίοι δίνουν πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.  Συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα OPEN για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να δοκιμάσουν το άθλημα.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση. Πληροφορίες στο τηλ 2821031963 και στο email [email protected]

To badminton είναι Ολυμπιακό άθλημα, με πολύ πλούσια ιστορία, η οποία έχει τις ρίζες της βαθιά στην αρχαία εποχή.  Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης) ιδρύθηκε το 1992. Oι κανόνες μοιάζουν με του τέννις όμως το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής, για αυτό αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον είναι πολύ διασκεδαστικό και γρήγορο.

Αναπτύσσει άριστα αντανακλαστικά  ιδιαίτερα ικανότητες της κιναίσθησης, της οπτικο-κινητικής συναρμογής, της ισορροπίας, της ταχύτητας και της αντοχής.  Είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξάρτητα απο την ηλικία και το φύλο τους.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ