Έρχεται στα Χανιά το 1ο Climathon – Όταν οι νέοι συνεργάζονται για να δώσουν λύσεις στην κλιματική αλλαγή | Video + Photo

έρχεται-στα-χανιά-το-1ο-climathon-όταν-οι-νέοι-1573216

Το 1ο Climathon στα Χανιά είναι γεγονός. Πρόκειται πρωτοβουλία του EIT Climate-KIC και είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για το κλίμα. Προκειμένου οι νέοι να ευαισθητοποιηθούν για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Χανίων διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. την συγκεκριμένη δράση σε συνεργασία με την Ecogenia, το Youthmakers Hub και το ΕΚ ΑΘΗΝΑ, που διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece και σε συνεργασία με τη Δραστηριότητα Συμμετοχής Νέων στο πλαίσιο του Key Action 1 του προγράμματος Erasmus+ nEU Citizenship, που χρηματοδοτείται από τον Εθνικό Φορέα της Ελλάδος.

Η ecogenia είναι μια οργάνωση, η οποία προτάσσει το συμφέρον του ενεργού πολίτη.

Στόχος της δράσης είναι να αναζητηθούν ιδέες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για μια πρωτότυπη και ξεχωριστή διοργάνωση που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό, έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος παιδείας και πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αντώνης Βαρδάκης.

Η Γεωργία Άννα Χονδρού υπεύθυνη επικοινωνίας του Youthmakers Hub επισήμανε μεταξύ άλλων πως «το έργο στοχεύει στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων σχετικά με την ενεργό πολιτειότητα υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης και της ψηφιοποίησης. Μέσω πρακτικών δραστηριοτήτων, το new citizenship θα ενεργοποιεί τη νεολαία της Ελλάδας να γίνει πολλαπλασιαστής των Ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων και των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Στόχος του climathon είναι η ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των νέων μέσα από την συνεργασία, δίνοντας έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των νέων. Νέοι 18 -30 και από 10-17 ετών θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη, το βιώσιμο τουρισμό και την διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο Άγγελος Ορφανίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας Ecogenia, δήλωσε πως πρόκειται για το 1ο Climathon που είναι φιλικό σε οικογένειες και παιδιά παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 200 μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, σε 65 χώρες και 6 ηπείρους. Στην Ελλάδα έχει πραγματοποιηθεί σε 14 πόλεις». Το Climathon αποτελεί ένα μετασχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τρέχει η Ecogenia τους τελευταίους δύο μήνες: «Αυτό το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην πόλη των Χανίων και είχε δυο στόχους την ευαισθητοποίηση νέων παιδιών, ηλικίας πέμπτης και έκτης δημοτικού, σε ζητήματα περιβάλλοντος».

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές για τους 10 έως 30 ετών.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.eventbrite.com/e/climathon-chania-tickets-450371181327 μπορείτε να δείτε τους τρόπους για να λάβετε ενεργά μέρος στη δράση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook