Έρχεται “Όχι” και από την Εκκλησία της Κρήτης για τα Θεοφάνεια

Ρητό και κατηγορηματικό είναι αυτή την φορά σύμφωνα με πληροφορίες το «όχι» της Εκκλησίας της Κρήτης στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι ναοί ανήμερα των Θεοφανίων, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

«Θέλουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση», ανέφεραν νωρίτερα οι ιεράρχες του νησιού στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τους πατέρες της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Μάλιστα αναμένεται εντός της ημέρας και επίσημο ανακοινωθέν.

«Ναι» σε ανοικτούς ναούς, στα πρότυπα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή τέλεση της Θείας Λειτουργείας ανήμερα της 6ης Ιανουαρίου και αγιασμός των υδάτων εντός των εκκλησιών, με την παρουσία πιστών έως 25 άτομα για τους ενοριακούς ναούς και έως 50 για τους μητροπολιτικούς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις για την αποφυγή της διασποράς του κορονοιού, λέει σύσσωμη η Εκκλησία της Κρήτης, η οποία ουσιαστικά συντάσσεται με την αντίστοιχη απόφαση που έλαβε νωρίτερα και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ